Hakkari'de patlayıcı infilak etti: 1 asker yaralandı

Hakkari'de patlayıcı infilak etti: 1 asker yaralandı

Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde yürütülen operasyon kapsamında mühimmat ve patlayıcı ele geçirilirken, bir asker ise hafif yaralandı.

Hakkari Valiliğinden yapılan açıklamada, İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü görevlilerince PKK/KCK bölücü terör örgütünün faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve engellenmesine yönelik yürütülen çalışmaların aralıksız devam ettiği belirtildi.

Açıklamada, “30 Temmuz 2017 günü Şemdinli ilçesi Altınsu köyü İncesu mezrasında valiliğimizce ilan edilen sokağa çıkma yasağı neticesinde yürütülen operasyonlarda 3 farklı noktada arama ve tarama faaliyeti yapıldı.

1 ASKER YARALANDI

Yapılan çalışmada; 2 adet anti tank rpg-7 mühimmatı, 2 adet anti tank sevk fişeği, 2 adet el yapımı anti tank mühimmatı atma sistemi (demir boru), 60 adet elektrikli fünye, 1 adet savunma tipi el bombası, 12 kilogram x 2 adet mazotla güçlendirilmiş amonyum nitratlı EYP (el yapımı patlayıcı), 2,5 litre saf nitrat, 100 metre kablo, 10 adet elektrik bandı, 2 adet alphafire ateşleyici kumanda, 1 adet toulsaria ateşleme düzeneği, 30 adet oksijenli bez, 2 adet batikon, 15 adet koli bandı, 4 adet enjektör, 1 adet 500 ml serum, 1 torba çivi, 2 adet sırt çantası, 1 adet keser, 1 adet testere, 1 adet kazma, 1 adet küçük tüp, 3 adet tıbbi enjektör ampulü, 1 adet roketatar silahı kullanma kılavuzu ile bölücü terör örgütü mensuplarına ait doküman ve çok sayıda yaşam malzemesi ele geçirilmiştir.

Operasyon esnasında el yapımı patlayıcı infilak etmesi sonucu bir askeri personel hafif şekilde yaralanmıştır. Konu ile ilgili adli tahkikat devam etmektedir” denildi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN