Hannover Belediye Başkanı olan Türk Belit Onay kimdir ve aslen nerelidir?

Hannover Belediye Başkanı olan Türk Belit Onay kimdir ve aslen nerelidir?

Almanya’nın dördüncü büyük kenti olan Hannover, yapılan seçimlerde belediye başkanı olarak Türk aday olan Belit Onay’ı seçti. Bu gelişmenin ardından Belit Onay’ın yaşı, memleketi ve biyografisi de merak edilmeye başlandı. İşte detaylar…

Yeşiller partisinden belediye başkanı seçilen Belit Onay, sandıkta aldığı sonucun kendisini çok memnun ettiğini söyleyerek, iki toplumu tanıyan biri olarak köprüler inşa etmek istediğini söyledi. Peki Belit Onay kimdir, kaç yaşındadır ve memleketi nere? Gelişmeler karar.com’da..

BELİT ONAY KİMDİR?

1970’li yıllarda Almanya’ya giden İstanbullu Türk göçmen bir ailenin iki çocuğundan büyük olanıdır Belit Onay. 1981 yılında Almanya’nın Kuzeybatısında bulunan Aşağı Saksonya eyaletinin Goslar şehrinde dünyaya gelmiştir.

İlkokul, ortaokul ve liseyi bu şehirde bitirdikten sonra üniversite eğitimi için Hannover’a gitmiştir.

Üniversiteyi hukuk alanında okumuştur.

19-11/13/belit-onayjpgg.jpg

SİYASİ HAYATI

Belit Onay siyasete küçük yaşlardan beri ilgi duymuş bir insandır. İlk olarak Yeşiller Partisinde başlamıştır siyasi hayata. İlk olarak 2013 yılında Aşağı Saksonya Eyalet Parlementosu’na milletvekili olarak girmeyi başarmıştır.

Politika hayatına Hannover Belediye Meclisinde bir üye olarak başlayan Belit Onay, geçtiğimiz günlerde yapılan belediye seçimlerinde büyük bir başarıya imza atarak Almanya’da bir Büyükşehir Belediye başkanı olan ilk Türk kökenli isim olarak tarihe geçmiş oldu.

Belit Onay, Siyasete girme kararını 1993 yılında Solingen'de gerçekleştirilen kundaklama suikastının ardından hayatını kaybeden Öztürk ailesinden etkilenerek aldığını belirtti ve ilk olarak Hannover belediye meclisine üye olarak girdi.

BELİT ONAY İLE İLGİLİ DİĞER BİLGİLER İÇİN TIKLAYIN

TÜRKİYE VE GÖÇMENLERLE İLGİLİ GÖRÜŞLERİ

Kendisi de bir göçmen ailesinin çocuğu olan Onay, yapılan bir röportajda şu ifadelere yer vermektedir. “Almancayı, Türkçeyi bilen, iki toplumu tanıyan biri olarak köprüler inşa etmek istiyorum. Yabancı kökenli gençlere daha fazla iş imkanıları, dil öğrenme imkanları ve eşit fırsat imkanları sağlamak istiyorum. Bundan Almanya ekonomisi de çok fayda görecektir” dedi.

Türkiye ile ilgili de şu cümlelere yer verdi: “ Türkiye de benim evim. Yabancısı olduğum farklı bir kültür ve farklı bir ülke değil. Ama kendimi daha çok Hannover’a buraya ait hissediyorum” 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN