10 Kasım Mustafa Kemal Atatürk'ü anma mesajları

10 Kasım Mustafa Kemal Atatürk'ü anma mesajları

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, 10 Kasım 1938 tarihinde hayatını kaybetti. Her 10 Kasım günü, büyük önderi anma programları düzenleniyor. Özellikle sosyal medyada Atatürk'ü anma mesajları ve sözleri sıklıkla paylaşılıyor. İşte, özlem dolu ve anlamlı Atatürk'ü anma mesajları...

Ulusal kahramanımız Mustafa Kemal Atatürk, 10 Kasım 2021 günü ölümünün 83. yılında saygı ve minnetle anılıyor. Bu matem gününde Atatürk'e olan sevgilerini dile getirmek isteyen sosyal medya kullanıcıları, 10 Kasım mesajları ve sözleri ile ulusal yasa eşlik ediyor.

ATATÜRK'Ü ANMA MESAJLARI

* Atatürk, tarihte teşkilatçı bir dahi, bir milletin harikalar yaratan yöneticisi ve memleketinin kurtarıcısı olarak kalacaktır.

* Mustafa Kemal; bir millet, bütün vasıtalarından mahrum edilse dahi, kendini kurtaracak vasıtaları yaratabileceğini ispat eden adamdır.

* Büyük Atatürk! Tarih seni bağımsızlığın baş mimarı olarak yazmakta, bütün uluslar senin manevi şahsiyetin önünde saygıyla eğilmektedir.

* Her 10 Kasım'da olduğu gibi bu 10 Kasım'da da Atatürk'e olan bağlılığımızı ve sevgimizi ortak düşünce ve duygularla bir kez daha dile getiriyor, büyük önderimizi özlemle anıyoruz.

* Bir ülkenin onur ve haysiyetini koruyarak, çağdaş ve örnek bir cumhuriyet haline getirilebileceğini bütün dünyaya gösteren ve bunu tarihe altın harflerle yazdıran büyük Atatürk! Sen milletinin gönlünde ebedi yaşayacaksın.

* Unutturamaz seni hiç kimse unutulsak da biz. Her yerde sen her şeyde sen bilmem ki nasıl söylesem. Atam rahat uyu. Emanetini çiğnetmeyiz. Her birimiz Mustafa Kemal'in askerleriyiz.

2863108-9aefd87149fba5ab6b2864baa99b72ff-640x640.jpg

* Rüzgar ağırdan eser, her 10 Kasım sabahı, her bir yere savurur, sararmış yaprakları. Hüzünlenir milletim, her 10 Kasım sabahı, çiçeklerle donanır, Anıtkabir yolları.

* Dünya, bu savaş ve barış kahramanı büyük adamın ölümü ile yoksul düşmüştür.

* Ufukta bir ışık belirdi 10 Kasım sabahında, güneş doğmuyor, hava kararık sokaklar ıssız... Cumhuriyet ağlıyor!

* Unutturamaz seni hiç kimse unutulsak da biz. Her yerde sen her şeyde sen bilmem ki nasıl söylesem. Atam rahat uyu. Emanetini çiğnetmeyiz. Her birimiz Mustafa Kemal'in askerleriyiz.

* Türk milletinin her bir ferdi Atatürk'ün getirdiği ilke ve devrimlerin gönüllü ve azimli birer koruyucusu olmaktan büyük bir onur duymaktadır.

* Boğazımızda kocaman bir düğüm olur her On Kasım'da. Geçen her yıl seni daha da çok aratır oldu. Sen bize bu cennet vatanı bıraktın Allah da seni cennet yurtlarında barındırsın.

* Atatürk'ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti; demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olma özelliğini hiçbir zaman yitirmeyecektir.

* Atatürk'ün başardığı işler mucize ve harika kabilindedir. Birkaç yıl içinde memleketinde yaptığı inkılâplar, birkaç yüzyılda gerçekleştirilmeyecek işlerdir.

* Kurmuş olduğun demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti'ni ebediyete kadar yaşatacağımızı, ilke ve devrimlerinin yılmaz koruyucuları olacağımızı bir kez ifade eder, ülkemizi hak ettiği çağdaş seviyeye getireceğimize manevi huzurunda söz veririz.

639a26b56261ad56e757ac7270a266da.jpg

DUYGUSAL 10 KASIM MESAJLARI

* Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, ebediyete intikalinin 82. yılında, içinde olduğumuz zor günlerde hasretle anıyoruz.

* Bir arada ve bağımsız olarak yaşama azim ve iradesi kırılmadıkça bir milletin asla yok edilemeyeceğini tüm dünyaya ispat ederek mazlum milletlerin istiklal mücadelelerine örnek olan Atatürk'ü, yüzyılın dehası yapan özelliklerinin başında kuvvetli öngörüsü gelmektedir.

* Atatürk, Türk milletinin varlığına kast eden her türlü sinsi tertibin farkına vararak onları deşifre etmiş, milleti uyandırmış ve bağımsızlık meşalesini yakarak Türk milletinin yolunu aydınlatmıştır.

* Her alanda bağımsız olmayı esas alan, milli menfaatlerden asla taviz vermeyen, zulme, baskıya, dayatmaya, esarete karşı boyun eğmeyen bir politika izlemiş ve tüm dünyanın Türkiye'ye saygıyla ve gıptayla bakmasına sağlamıştır.

* Atatürk'ün istiklal mücadelesini verdiği zorlu dönemde yaşananlar, Türkiye'yi her taraftan kuşatan düşmanlarıyla, ihanetleriyle, isyanlarıyla ve bunlara karşı verilen mücadelelerle, her Türk vatandaşının çok iyi öğrenmesi ve ibret alması gereken bir dönemdir.

* Büyük Atatürk'ün de öngördüğü gibi Türk milletinin şahsi menfaatlerini düşmanların siyasi emelleriyle birleştirebilecek gafillerin ihanetleriyle her zaman karşılaşması mümkündür.

* Atatürk, bir yandan asil Türk milletinin kendine olan güvenini ve var olma kararlılığını güçlendirirken; diğer yandan da milletin içine nifak sokan bu gafillerle mücadeleye öncelik vermiştir.

* Türk milletinin gurur duyduğu, feyiz aldığı değerleri yıpratarak güven duygusunu yok etmek isteyenlerin öncelikli hedeflerinden biri de Atatürk olmuştur.

* Atatürk'ün adını kullanarak kirli işlere bulaşanların ve ilkelerini yanlış yorumlayarak siyaseten nemalanmaya çalışanların vermekte olduğu zarar, maalesef Atatürk'e açıktan saldırmayı gelenekselleştiren çevrelerin verdiğinden az değildir.

mustafa-kemal-ataturk-by-klimbims-db5dqa7-fullview.jpg

* Atatürk, Türk milletinin tarihi ve milli ortak değeridir.

* 'Ne mutlu Türküm diyene' demekle övünen büyük milletimizin 'alt kimlik-üst kimlik, mozaik vb.' kavramlarla zihni bulandırılmaya; sinsice yürütülen psikolojik faaliyetlerle gençlerimize Türklük gururu ve şuuru ile millet olmanın anlamı unutturulmaya çalışılmaktadır.

* Böylesine vahim bir ortamda, büyük Türk milleti, yeniden bir şahlanışın ve aydınlık bir geleceğe doğru gururla ve güvenle yol almanın büyük özlemi içerisindedir.

* Bu özlemi gerçekleştirmek de büyük Atatürk'ün dediği gibi yine milletin azim ve iradesiyle mümkün olabilecektir.

* Türk milleti tarihin her evresinde, kendisini parçalamaya, yok etmeye çalışanlar karşısında, İhanetlere, isyanlara ve her türlü kirli tezgâha rağmen kenetlenmeyi ve birlik içerisinde her türlü tehdidi büyük bir kararlılıkla bertaraf etmeyi başarmış bir millettir.

* Türk Milleti, işte bu nedenle, büyük bir millet olarak tarihteki yerini almıştır.

* Bundan sonra da asil Türk milleti, hiçbir güce boyun eğmeyecek ve vatan evlatlarının özündeki cevheri ortaya çıkartarak, şer odaklarının heveslerini kursaklarında bırakacaktır.

* Hiçbir zaman ümitsizliğe düşmeyen, en zor anlarda olamaz denilenleri olur hale getiren Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü minnet ve şükran duygularıyla anıyorum.

dqokbfrwkaal2si.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN