102 yaşındaki kadından uzun ve sağlıklı yaşam sırrı! Uzmanlar da doğruladı: Bunları yapanların ömrü uzuyor

102 yaşındaki kadından uzun ve sağlıklı yaşam sırrı! Uzmanlar da doğruladı: Bunları yapanların ömrü uzuyor

Uzun bir hayat sürmek muhtemelen birçok insanın hayalidir. Bu kapsamda 102 yaşındaki kadından uzun ve sağlıklı bir yaşamın sırları paylaşıldı. Bunları yapanın resmen ömrü uzuyor…

Uzun yaşamın sırrı bir çok insan tarafından merak edilen konulardan biridir. Çoğu kişi uzun ve sağlıklı bir yaşam sürmek isterken bunun için ne yapması gerektiğini tam olarak bilemeyebilir. Bu kapsamda bu ay 102. yaş gününü kutlayacak olan Janet Gibbs, uzun yaşamanın sırlarını anlattı.

BİR ASIRDAN FAZLADIR YAŞIYOR

Janet Gibbs, Avustralya’daki bir emeklilik topluluğu olan Allity Claremont Terrace’ta yaşıyor. Sağlıklı bir şekilde 100 yaşını aşmış olmasıyla dikkatleri çeken Janet Gibbs, bu kadar uzun yaşamasını sırrını ve bir asırdır neler yaptığını anlattı.

Gibbs, 86 yaşına kadar golf oynadığını, aktif bir hayat sürmenin ve genç arkadaşlara sahip olmanın uzun yaşamın temel sırlarından biri olduğunu söyledi. Uzun yıllarca yaşayan çoğu kişi sağlıklı beslenme, spor yapma, hareketli hayat tarzı, arkadaşlar ve aile ile geçirilen bol vakitlerin uzun yaşamada etkili olduğunu söylüyor.

yeni-proje-1-013.jpg

ATLETİZMİ SEVDİĞİNİ SÖYLÜYOR

Bolton Clark ile yaptığı bir röportajda sağlıklı beslenmenin yanı sıra egzersizlerine dikkat ettiğini söyleyen Gibbs, atletizmle uğraşmayı her zaman sevdiğini söyleyerek, “Her zaman hiperaktif oldum. Arkadaşlarımla golf, çim bowling, tenis, hokey ve çevresinde bisiklete binmek gibi sporları seviyordum” dedi. Öte yandan otuzlu yaşlarında golf oynamaya başlayan Gibbs, bu alışkanlığımı 86 yaşına kadar devam ettirdiğini açıkladı.

yeni-proje-012.jpg

EN ÖNEMLİ TAVSİYE SADECE MUTLU OLMAK

Uzun bir hayat yaşamak isteyen kişilerin özellikle de “mutlu olmak” kavramına özen göstermesi gerektiğini söyleyen Gibbs, olumlu bir tutum sergilemenin gerekli olduğunun altını çizdi. Konuya ilişkin yaptığı röportajında “Bugün bile benim yaşımda, amacım her sabah altı kez bahçede dolaşmak ve öğleden sonra personelle birlikte blok çevresinde yürüyüş yapmak” diye konuştu.

BİLİMSEL ARAŞTIRMALAR DA BUNU SAVUNUYOR

British Journal of Sports Medicine’de yayınlanan bir istatistiksel veriye göre çoğu araştırmacı egzersizin olduğu bir hayatın daha uzun olduğuna inanıyor. Buna göre haftada en az 75 dakika egzersiz yapan kişilerin hem kalp hastalığı, felç, kanser hastalıklarına yakalanma riski azalırken hem de yaşam süreleri uzuyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN