2 ay taze kalan limon sırrı ortaya çıktı! Aşçıların gizli yöntemiyle küflü limonlara veda edin!

2 ay taze kalan limon sırrı ortaya çıktı! Aşçıların gizli yöntemiyle küflü limonlara veda edin!

Sofralarımızda sıkça yer verdiğimiz limonun sayısız faydası, onu mutfakta vazgeçilmez kılar. Ancak bu narin meyveyi taze muhafaza etmek bazen zor olabilir. Sizlere, limonunuzu aylarca taze tutmanın bazı özel yöntemlerini sunuyoruz...

Limon, birçok yemeği lezzetlendiren eşsiz bir vitamin deposudur. Hem suyuyla hem de bütün halinde tüketilmesi önerilen bu meyve, pektin lifi bakımından oldukça zengindir. Bu lif, sindirim sisteminin düzenlenmesi için önemlidir ve kilo verme sürecini destekleyen bir tokluk hissi yaratır. Aynı zamanda limonun antibakteriyel özellikleri, boğaz enfeksiyonlarıyla savaşta etkin bir yardımcıdır.

Fakat limonların tazeliklerini koruma konusunda karşılaşılan zorluklar, tüketiciler için büyük bir sorun olabilir. Özellikle sıcak ortamlarda kısa sürede bozulabilen limonlar, soğukta ise kabuk sertliği ve tad değişimiyle karşımıza çıkar.

Bu sorunların üstesinden gelmek için bilinmesi gereken bazı püf noktalar var:

SUDA BEKLETME YÖNTEMİ

Limonları küflenmeye karşı korumak adına bir kavanoza su doldurup içine limonları ekleyebilirsiniz. Kapalı bir kavanoz içerisinde tamamen suya batırılmış limonlarınızı yaklaşık 2 ay boyunca taze tutabilirsiniz.

SİRKE YÖNTEMİ

Sirke, limonların tazeliklerini 3 hafta kadar korumasına yardımcı olabilir. Limon kabuklarını hafifçe sirkeyle silip kuruladıktan sonra buzdolabında saklamak, limonların ömrünü uzatabilir.

BUZLUKTA SAKLAMA

Limon dilimlerini streç filmle sararak buzlukta saklamak, ihtiyaç duyduğunuzda taze limon dilimleri kullanmanızı sağlar.

LİMON SUYU KORUMA

Sıktığınız limon suyunu saklarken çekirdeğinin olmamasına dikkat edin. Havasız bir ortamda ve sıkıca kapatılmış bir kap içinde sakladığınız limon suyu, ilk günkü tazeliğini koruyacaktır.

Siz de bu basit yöntemlerle limonlarınızı daha uzun süre taze tutabilir, vitamin ve mineral zenginliğinden daha uzun süre yararlanabilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN