5 aylık enflasyon tüm maaşları yukarı çekecek! Yaşlılık aylığı, dul maaşı, engelli maaşı alanlar zam talihlisi oldu! Yüzde 40'lık zam ile maaşınız bu kadar olacak!

5 aylık enflasyon tüm maaşları yukarı çekecek! Yaşlılık aylığı, dul maaşı, engelli maaşı alanlar zam talihlisi oldu! Yüzde 40'lık zam ile maaşınız bu kadar olacak!

Asgari ücrete yapılacak zam oranı birçok ücretleri de yakından etkileyecek. Sendikaların asgari ücret tahminleri gündeme gelmeye devam ederken yapılacak artış ise tüm sosyal yardımları ele alacak. Asgari ücrette olası zam oranları tek tek açıklandı. İşte, yüzde 40 zam oranına göre artış yapılacak sosyal yardımlar ve detaylar...

Asgari ücretin belirlenmesi adına gerçekleşen Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantısı ikindi defa yapıldı. TİSK ve Türk-iş'ten konu hakkında ilk açıklamalar geldi. TİSK Genel Sekreteri Akansel Koç açıklamalarını yaparken asgari ücretin belirlenmesinde işverene desteğin masada olduğunu öne sürdü.

ÜÇÜNCÜ TOPLANTI NE ZAMAN?

TÜRK-İŞ Genel Sekreteri Pevrul Kavlak, asgari ücretin belirlenmesinde rakamın son toplantıda konuşulacağına dair açıklama yaparken üçüncü toplantının ise ne zaman yapılacağı merak konusu oldu. Kavlak, üçüncü toplantı hakkında haftaya olmasını ön görüyoruz ifadelerini kullandı.

Asgari Tespit Komisyonu Toplantısı'nın ikinci tam 2,5 saat devam etti. Masada pazarlıklar sürerken ilk toplantıda istenen veriler ikinci toplantıda masaya sunuldu. TİSK ve TÜRK-İŞ masada bu konuları hükümet kanadıyla görüşmeler yapılarak toplantı sona erdi.

ASGARİ ÜCRET ZAMMI YÜZDE 40-50 ARASINDA

Çalışma Bakanlığı tarafından yapılan asgari ücret anketinde ülkemizin genelinde asgari ücret beklentisi 7.845 TL olarak verilerde yerini aldı. Enflasyonun yeni yılda yüzde 40 civarında gerçekleşmesi beklenirken zamında aynı oranda olması için ihtimaller öne sürüldü.

Asgari ücrete zam oranları

Asgari ücret hakkında pazarlık devam ederken Bakan Vedat Bilgin, asgari ücrete gelecek zam sonrasında diğer maaşları da yukarı çekileceğini belirtti.Bu hafta asgari ücretle ilgili önemli bir toplantı yapıyoruz. Toplantı bittikten sonra bir değerlendirme yaparak kamuoyu ile paylaşacağız ifadeleri kullanıldı.

ASGARİ ÜCRET İLE BERABER ARTACAK

Asgari ücrette değişiklik olması üzerine birçok parametre yeniden belirlenecek. Bunlarında başında ise prim esas kazanç, idari para cezaları, işsizlik sigortası ve yüksek aylık geliri alanlar yer alacak.

2023 ASGARİ ÜCRETTE YENİ RAKAMLAR

Geçen sene asgari ücret 2.825 TL iken yüzde 50 zam gelerek 4.253 TL'ye yükselirken Temmuz ayında ise yüzde 30 artışla beraber net 5.500 TL oldu.

Yüzde 20 zam yapıldığında asgari ücret 6.000 TL,

Yüzde 30 zam yapıldığında asgari ücret 7.150 TL,

Yüzde 40 zam yapıldığında 7.700 TL,

Yüzde 50 zam yapıldığında asgari ücre 8.800 TL'ye yükselir.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN