500 Bin TL maaş var ama çalışacak eleman yok! Dev Türk şirketi isyanda: Yana yakıla personel arıyor

500 Bin TL maaş var ama çalışacak eleman yok! Dev Türk şirketi isyanda: Yana yakıla personel arıyor

Dev Türk şirketi yüksek maaşa rağmen çalışacak personel bulamamaktan şikayetçi. Öyle ki 500 Bin TL maaş var ama çalışacak eleman yok. İşte, Türk şirketin personel bulmada yaşadığı büyük sorun…

Vietnam’ın Long Thanh Havalimanı ihalesini alan Türk şirketlerinden IC Holding, 500.000 TL maaşa çalışacak personel bulamıyor. Bölgenin en önemli altyapı projeleri arasında yer alan Long Thanh Havalimanı’nı kazanan Türk şirketi IC Holding, ayda 400 milyon VND (500.000 TL) maaşla personel alımı yapıyor. Fakat bu maaşa rağmen personel bulması hiç kolay olmuyor.

KİMSE BAŞVURMUYOR

Vietnam'ın Tuoi Tre gazetesinin yer verdiği haberde 1,4 milyar dolar tutarında terminal inşaatının ana yüklenicilerinden IC İçtaş İnşaat Sanayi Ve Ticaret A.Ş.'nin Dong Nai eyaletindeki yetkililere 31 pozisyon için Vietnamlı personel bulunamadı belirtildi.

500-bin-tl-maasa-calisacak-eleman-yok-1.jpg

Söz konusu pozisyonlar ise Yüklenici Temsilcisi, Proje Yöneticisi, Müdür Yardımcısı ve Yönetici olarak belirlendi. Şirket, adaya 2 yıllık sözleşmede 75 milyon VND ile 400 milyon VND arasında maaş teklifinde bulunuyor. Adayların benzer pozisyonda minimum 3 sene deneyimli olması, lisans derecesi bulunması ve ileri düzeyde İngilizce bilmesi isteniyor.

YABANCI İŞÇİ ALINACAK

Türk firmasının bu maaş aralığında iş bulamaması ise yabancı işçi alımına onay çıkmasına neden oldu. Havalimanının 25 milyon yolcu kapasitesi bulunan bölümünün bir sonraki yıl faaliyete geçmesi hedeflenirken, ilk etabının 2025 yılında tamamlanması amaçlanıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN