8 soruya doğru yanıt verenlerin beyin yaşı gençlere taş çıkartıyor! İşte zihinsel yaşınızı ortaya çıkaracak bir renk testi

8 soruya doğru yanıt verenlerin beyin yaşı gençlere taş çıkartıyor! İşte zihinsel yaşınızı ortaya çıkaracak bir renk testi

Zihinsel yaşınızı açığa çıkaracak bir renk testi ile karşınızdayız. Çoğu zaman beyniniz kendinizi gerçekte olduğunuzdan daha genç hissetmenizi sağlar. Bu duruma zihinsel yaş denir. Sizinkini öğrenmek ister misiniz? O zaman bu hızlı zihinsel yaş testini şimdi deneyin.

Bu gün sizler için kolay bir test hazırladık. Bu zihinsel yaş testi, sizin kaygısız bir çocuk mu, sakin mi, bilge mi yoksa yaşınıza uygun ruhsal yaştamı olduğunuzu öğrenmenizi sağlayacak.

Bu hızlı zehinsel yaş testi için yapmanız gereken tek şey soruları cevaplamak ve puanlarınızı bir kağıda not ederek toplamak. 8 soruluk kolay bir test ardından sonuçlarınızı öğrenmek için puanlarınıza göz atabilirsiniz. Bu kadar açıklama yeterli. Şimdi zihinsel yaşınızı ortaya çıkarmak için teste geçelim.

ZİHİNSEL YAŞINIZI ÖĞRENMEK İÇİN SORULARI CEVAPLAYIN

1. Aşağıdaki resme bakın. Sizce bu resimde hangi renk daha çok baskındır?

A) 4 puan B) 5 puan C) 1 puan D) 2 puan E) 3 puan

1-003.jpg

2. Aşağıdaki resimde pembenin 5 güzel tonunu görüyorsunuz. En çok beğendiğiniz hangisi?

A) 3 puan B) 2 puan C) 1 puan D) 5 puan E) 4 puan

2-003.jpg

3. Aşağıdaki güzel resime bir göz atın. Sizce bu resim siyah - beyaz mı?

Evet diyorsanız 5 puan ekleyin. Hayır diyorsanız hiç puan eklemeyin.

3.jpg

4. Umarım sizde bir çok kişi gibi gün batımlarını seviyorsunuzdur. İşte en güzel gün batımı fotoğraflarından 4 tanesi. Bunlardan birini seçin.

A) 3 puan B) 2 puan C) 4 puan D) 1 puan

4.jpg

5. Az önce pembe ile yaptığımızı şimdi ise mavinin tonları ile yapalım. Aşağıdaki tonlardan en çok hangisini beğeniyorsunuz?

A) 2 puan B) 4 puan C) 3 puan D) 5 puan E) 1 puan

5.jpg

6. Bu resimde gözünüze ilk çarpan renk hangisi?

A) 1 puan B) 4 puan C) 5 puan D) 3 puan E) 2 puan

6.jpg

7. İşleri biraz daha kolaylaştıralım. Aşağıdaki resimde bir sulu boyayı seçin.

A) 2 puan B) 4 puan C) 5 puan D) 1 puan E) 6 puan F) 3 puan

7.jpg

8. Sizce bu resimde hangi renk daha parlak?

A) 4 puan B) 2 puan C) 1 puan D) 5 puan E) 3 puan

8.jpg

ZİHİNSEL YAŞ TESTİ SONUÇLARI

Soruların hepsini cevapladıktan sonra 7-12 arasında puan aldıysanız, zihinsel olarak 20 yaşın altındasınız. Kimliğinizdeki yaşınıza bakmayın, kalben kaygısız bir gençsiniz. Gerçekte 20 yaşından büyükseniz tebrikler. Uzun yıllar boyunca devamlı bir coşku ve yaşam sevgisi taşımayı başarmısınız.

Soruların hepsine cevap verdikten sonra 13-20 arasında puan aldıysanız, zihinsel yaşınız 20 ile 29 yaş arasında. Bu durum aktif, yaratıcı ve hayat dolu olmak ile beraber yetişkin biri sayılırsınız. Çocukluk ve gençlik yılları bitmiş olabilir ama onlardaki en iyi şeyleri alıp gereksizlerin hepsini bırakmışsınız. Bu eğlenmemeniz gerektiği anlamına gelmez. Hayatınız aynı eskiden olduğu kadar heyecan dolu.

Eğer puanlarınızın toplamı 21-28 arasında ise 30 ile 39 yaş arası bir zihinsel yaştasınız. Hala aktifsiniz yeni şeyleri ve fikirleri merak ediyorsunuz. Ancak artık daha sorumlu ve düşünceli davranıyorsunuz.

Toplam puanınız 29-35 arası ise ruhunuz 40 ile 49 yaşları arasında. Olgun ve tecrübelisiniz. Hayatı nasıl yaşayacağınızı biliyorsunuz. Saçma sapan şeylere vaktiniz yok kararlı ve çalışkansınız. Ne istediğiniz ve onu nasıl elde edeceğinizi biliyorsunuz. Etrafta ki herkes için gerçek bir ilham kaynağı olmaya devam edin.

Son olarak toplam puanınız 36-40 arasında ise bu durum zihinsel yaşınızın 50 yaşını geçtiğini gösterir. Bu hiç fena bir şey değil. Aksine akıllı ve sakinsiniz. Hayatın anlamını biliyorsunuz ve konforonuz sizin için çok değerli. Herkes tavsiye için size gelir her zaman size güvenebilirler. Bunlar bu zamanlarda nadir bulunan özelliklerdir. Bu sebeple arkadaşlarınız değerinizi bilmeli ve sizi korumalılar.

Peki zihinsel yaşınız kaç çıktı? Gerçek yaşınıza ne kadar yakın? Aşağıdaki yorum kısmından bizimle paylaşın.


Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN