90'ların en popüler ismiydi! Bendeniz'in son hali şaşırttı: Yıllar onu teğet geçmiş!

90'ların en popüler ismiydi! Bendeniz'in son hali şaşırttı: Yıllar onu teğet geçmiş!

90’lı yıllar denince ilk olarak aklımıza pop şarkıları geliyor. O yılların fenomen olan şarkıları ve şarkıcıları hemen aklımıza gelen ilk şeylerdir. O şarkıcılardan birisi de Bendeniz. Bendeniz şimdi nerde ve ne yapıyor hayranları ve 90’li yıllar tutkunları merak ediyorlar. İşte detaylar…

90’lı yıllarla özdeşleşmiş şarkıcılar için liste yapsak listenin ilk sıralarında olacak olan Benseniz o yıllar da hem sesi hem de güzelliğiyle herkesi büyülüyordu. Şimdilerde ise bendeniz ortalıkta çok görünmese de son halini görenler yıllar ondan hiçbir şey almamış hala aynı güzellikte diyor. Detaylar haberimizde…

banka

BENDENİZ'İN SON HALİNE BAKIN SANKİ YILLAR ONA UĞRAMADAN GEÇTİ! 90'LARIN PARMAK GÖSTERİLEN YILDIZI SIRRA KADEM BASMIŞTI ŞİMDİLERDE...

90'lar Türk popu denilince akla gelen ilk isimlerden biri Bendeniz. Duygusal şarkılarla dolu bir nesil yetiştiren şarkıcı, artık sakin bir hayat yaşıyor. 48 yaşında müzik yapmaya devam eden ama eskisi gibi ilgi odağı olmayı sevmeyen Bendeniz güzelliğinden hiçbir şey kaybetmemiş. Bendeniz ve 7’den 70'e herkesin bildiği şarkıların sahibi, ünlüler yıllar geçtikçe değişiyor...

"Bu bir mücadeleye dönüştü ve sonunda 'Tamam' dedim. Türk filmlerindeki gibi bir şey yaşadım ve albüm çalışmalarına başladık. Kenarda şarkı olduğunu bilmediğim birtakım yazılarım vardı. Onların gayet başarılı şarkılar olduğunu stüdyoya adım attığımda öğrendim. Ve her şey bir yıl içinde oldu."

Bendeniz, ilk kez tanındığını albüm çıktıktan bir hafta sonra evden dışarı çıktığı anda karşısında onlarca insanı gördüğünde fark ettiğini söylüyor: "O zaman anneannemle birlikte yaşıyordum. Albümün çıktığının birinci haftasıydı. Bir gün evden çıktım ve kocaman bir kalabalıkla karşılaştım. Önce 5 kişi vardı önümde sonra 50 kişi oldu. 18-19 yaşındaydım ve bacaklarımın titrediğini hatırlıyorum. Zaten albüm çıktığı gün büyük ses getirdi. O yaşlarda bunu hissetmek çok anlaşılır bir şey değil. Sonrasında alışıyorsunuz."

"PANİK ATAK RAHATSIZLIĞIMDAN BİR DÖNEM ARA VERDİM"

Ama hangi sektörde olduğunun bir önemi yok. İşimiz tamamen duyguyla ilgili... bazen oluyor, bazen çok hızlı oluyor ve geç kalıyoruz. Popülarite düşebilir. Acıtıyor... ama beni dinleyen insanlarla bağımı hiç kaybetmedim. Her şey bir istek meselesi. Bir süre hiçbir şey yapmak istemedim. Uzun zamandır hiçbir şey yapmadım. Yani, istemiyorum. Kendime ait bir şey yapmak isteseydim, her yıl bir albüm çıkarırdım. Bana paradan başka ne yapabilir ki? Bu kendi kendine yorgunluğa yol açar. Ben de istemedim.

Sanatçı, yeni nesil söz yazarları hakkında ise şu eleştiriyi getiriyor: "Şimdi hiç kimse hiçbir şeyi içselleştirmiyor. Duygular o kadar ön planda değil. Eskiden herkesin duyguları çok yoğundu. 'Canım, aşkım, özledim, yandım' gibi kelimeler yok oldu. 'Git, kapıyı vur' gibi negatif cümlelerle kurulmuş şarkılar ortaya çıktı. Hayatımda olumlu şeyler varken nasıl negatif şeyler yazabilirim? Seni bir şeylere zorluyorlar ve savaş halindesin. O yüzden de bir süredir şarkı yapmak istemiyorum. Eski şarkılarım da böyle gölgelensin istemiyorum. Rahmetli Kayahan ile bir telefon konuşması yapmıştım, 'Ne olur, bizim gibi insanlar için yeni bir albüm çıkar da dinleyelim' dedim. O da 'Senin gibi insanlar 3-5 tane kaldı. Deniz, kime yapacağım ki bu şarkıları' dedi. O gün anladım ki doğru yoldayım. Çünkü güzelim şarkıların içine bir şeyleri yapıştırmam gerek. Bu da hoş bir şey olmaz."

"EVDE BATERİ ÇALMAYA BAŞLADIM"

47 yaşındaki Bendeniz, bir dönem yaşadığı İzmir'den İstanbul'a taşındığını, şimdi köpeğiyle sakin bir hayat yaşadığını söyledi. Şarkıcı, sanılanın aksine susmayan şarkılar yazdığını ancak artık onları toplama zamanının geldiğini belirtiyor.

"Yeni bir şey yazıyorum. Hayatımdaki her şey aşk ve duygu açısından çok nötrdü ... Belki yüzden bir şeyler beni bunları toparlamak için tutuyor."

Bendeniz, evindeki son günlerini şöyle anlatıyor:

"Evde davul çalıyorum. İnanılmaz rahatlatıcı ve motive edici...Sanırım sahneye de yansıyor. Yemek yapmayı seviyorum. Mesela sporu da seviyorum.”." Bu işten önce, İsviçre'de lisanslı bir basketbol ve futbolcuydum. Kendimi incitmek istemedim.

BENDENİZ, KÜLT OLMUŞ SLOW ŞARKILARINI YAZMASINI SAĞLAYAN HİSSİ ŞÖYLE TARİF EDİYOR:

"Bence doğuştan üzerimize giydirilmiş bir hediye olarak görüyorum bunu. O dönem değerli olanlar şu an hâlâ bunu koruyor. Besteci olarak da kendimi ifade etmek için çok zaman harcadım. Çünkü o besteleri sahiplenirlerse o işe devam edecektim. Ben değil, şarkılar görünmeliydi. Tamamen ruhtan çıkıyordu. Bunun bir matematiği yok. Maalesef görüyorum beste yapma işini matematiğe döndürdüler. Duygulardan uzaklaşırsınız öyle. Bir gün dünyadan varlık olarak kalksam minimum 100 sene beni kimse unutmayacak. O şarkılarla hatırlayacaklar."

Sanatçı, müziği kariyerinin merkezine koymaya çalıştığını da vurguluyor.

"Sadece yapmak, üretmek, sizinle paylaşmak istedim. O yarışta yokken sizi düşünüyorlar." Hiçbir şey üretemiyorum. Aslında bu bir seçim. Yaptıklarınız yılları işaretlemeli. Başarısız olursanız oturun. Çok kolay ama insanlar yapmadıkları zaman gerçekten yoruluyorlar. Kendime böyle bir zarar vermek istemiyordum.

Harun Kolçak'la çok güzel şeyler paylaştık. Ruhundan koptuğu zaman gümbür gümbür şarkı yapan biriydi. Onlar benden yaşça çok büyüktü ama aynı frekansta buluşuyorduk. 'Senin şarkıların nasıl tutuyor bu kadar? Bu yaşta nasıl yapıyorsun bunları be kadın?' derdi."

İŞTE BENDENİZ'İN SON HALİ VE ÜNLÜLERİN YILLAR İÇİNDEKİ DEĞİŞİMLERİ...

MARKET

FERDA ANIL YARKIN

banka

MARKET

HADİSE

banka

banka

ŞEYMA SUBAŞI

banka

banka

ESRA BİLGİÇ

banka

banka

HANDE ERÇEL

banka

banka

FAHRİYE EVCEN

banka

banka

TÜRKAN ŞORAY

banka

PINAR ALTUĞ

banka

ESRA EROL

banka

EBRU POLAT

banka

VAHİDE PERÇİN

banka

CEYLANbanka

SERENAY SARIKAYA

banka

ÇAĞLA ŞİKEL

banka



Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN