Aile Bakanlığı ihtiyaç sahiplerine kasayı açtı! Herkesin hesabına 1250 TL para yatıracak: Başvurular hala açık!

Aile Bakanlığı ihtiyaç sahiplerine kasayı açtı! Herkesin hesabına 1250 TL para yatıracak: Başvurular hala açık!

Devlet tarafından sağlanan sosyal destek yardımları çeşitlenerek devam ediyor. Peki aile ödemesi almanın şartları nedir? Ödemeler nasıl alınır? Tüm detaylar haberimizde.

Devletin verdiği sosyal yardımlar ihtiyaç sahibi aileler tarafından merakla araştırılıyor. Peki devlet tarafından verilen aile destek ödemeleri nedir? Aile destek ödeme tutarı nedir? Aile destek ödemelerini kimler alabilir? Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

AİLE DESTEK ÖDEMELERİ

Aile destek ödemeleri Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı aracılığıyla ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırılıyor. Yardımlar 850 TL ile 1.250 TL arasında değişkenlik gösteriyor. 2022 senesinde başlatılan aile destek ödemeleri her ay ihtiyaç sahibi olan ve desteği almaya hak kazanan vatandaşların hesaplarına düzenli olarak yatırılıyor. Ödemeler Şubat ayında da hak sahibi ailelere yapılacak. Aile destek ödemeleri ile ilgili Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık bu ay olan ödemelerin de 15 Şubat tarihinden itibaren PTT ya da IBAN numaraları üzerinden yatırılacağını duyurdu. 

Aile Destek Ödemeleri Devam Ediyor

Asgari ücret, emekli maaşı ve memur maaşına gelen zamlardan sonra birçok sosyal destek ödemesine de zam gelmişti. Aile destek ödemelerine Kasım ayında zam yapılmıştı. 2023 senesinde aile destek ödemeleri 850 TL ile 1250 TL arasında yapılıyor. Aile destek ödemelerinden hane içinde kişi başına düşen gelir asgari ücretin üçte birinden daha az olan emekliler ve asgari ücretli vatandaş faydalanabiliyor. Aile destek ödemeleri hak kazanan kişilere 12 ay boyunca yapılıyor. Başvuru sadece bir kere yapılıyor. Aile destek ödemelerine başvurular Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları ya da e-Devlet sistemi ile yapılabiliyor. 

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN