Aile Bakanlığı yeni listeyi yayınlandı! Listede adı soyadı olana 4336 TL devlet desteği anında yatacak...

Aile Bakanlığı yeni listeyi yayınlandı! Listede adı soyadı olana 4336 TL devlet desteği anında yatacak...

Devlet tarafından ihtiyaç sahibi vatandaşlara sağlanan maddi yardımlar devam ediyor. Peki 4 bin 336 TL ödemeyi kimler aldı? Tüm detaylar haberimizde.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanan sosyal destek ödemeleri kapsamında 4 bin 336 TL ödemeler hak sahiplerinin hesaplarına yatırıldı! Peki ödemeler nasıl alınır? Kimler yararlanabilir? Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

4 BİN 336 DESTEK ÖDEMELERİ YATIYOR

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanan sosyal destek ödemeleri kapsamında evde bakım maaşları ödemelerini almaya başladı. Ödemeler PTT veya Ziraat Bankası hesapları aracılığıyla yapılabiliyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı evde bakım maaşı için ilk şartı hane içinde kişi başına düşen gelirin asgari ücretin üçte birinden az olması ve engelli raporu olması gerektiği olarak belirledi. Şartları taşıyan kişiler e-Devlet sistemi üzerinden ya da Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına giderek başvuru yapabiliyor. 

Evde Bakım Maaşları Yattı

E-Devlet sistemi üzerinden giriş yapıldıktan sonra arama kısmına evde bakım maaşı başvurusu yazıp çıkan formu eksiksiz ve doğru şekilde doldurarak başvuru oluşturulabiliyor. Evde bakım maaşları hak sahiplerinin hesaplarına 28 Mart tarihinden itibaren yatırılmaya başlandı ve Bakanlık ödeme alan illeri yayımladı. Evde bakım maaşları PTT veya Ziraat Bankası üzerinden alınabiliyor. PTT üzerinden ödeme alan vatandaşlar kimlikleri ile şubeye giderek, Ziraat Bankası aracılığıyla ödeme alan vatandaşlar da banka kartları ile ATM üzerinden ödemelerini alabiliyor. Evde bakım maaşları 2023 senesinde maaşlara yapılan yüzde 30 zam sonrasında artış gösterdi ve 4 bin 336 TL olarak belirlendi. Evde bakım maaşları hak sahiplerinin hesaplarına her ay düzenli olarak yatırılıyor. Evde bakım maaşı için her ay tekrar başvuru yapmak gerekmiyor, tek başvuru ödemeyi düzenli almak için yeterli oluyor. 

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN