Angelina Jolie’den mülteci kampına ziyaret

Angelina Jolie’den mülteci kampına ziyaret

ABD’li oyuncu Angelina Jolie, Burkina Faso'da bulunan ve 11 binden fazla Malili mülteciyi barındıran Goudebo'yu ziyaret etti.

ABD’li ünlü oyuncu Angelina Jolie, Uluslararası Mülteciler Günü'nde Burkina Faso’da bulunan bir mülteci kampını ziyaret etti. BM Mülteciler Yüksek Komiserliği özel elçisi olan Jolie, 11 binden fazla Malili mültecinin bulunduğu Goudebo'da mülteciler ile bir araya geldi.

"BURKİNA FASO HALKIYLA DAYANIŞMAMI GÖSTERMEK İÇİN BURADAYIM"

46 yaşındaki altı çocuk annesi Jolie kampta yaptığı konuşmada, “Korkunç saldırılara ve zorluklara rağmen yerinden edilmiş kardeşlerini karşılamaya devam eden ve sahip oldukları az şeyi paylaşan Burkina Faso halkıyla dayanışmamı göstermek için buradayım. Çok daha fazla kaynağa sahip diğer ülkelerin sınırlarını ve zihinlerini mültecilere kapattığı bir zamanda” dedi.

"DÜNYA ÇAPINDA 82 MİLYONDAN FAZLA ZORLA YERİNDEN EDİLMİŞ İNSAN VAR"

“Aranızda bulunmaktan, cesaretiniz ve gücünüz için saygıyla başımı eğmekten onur duyuyor ve minnettarım” ifadelerini kullanan Jolie, “Küresel olarak yerinden edilme durumu hakkında hiçbir zaman bugünkü kadar endişelenmedim. Şu anda dünya çapında 82 milyondan fazla zorla yerinden edilmiş insan var. Aynı zamanda sayıları on yılda ikiye katlandı. 95 kişiden 1'i, insanlığın yüzde biri yerinden edildi ve sayılar artıyor” dedi.

“Uluslararası bir topluluk olarak çatışma ve güvensizliği ele alma yöntemimiz bozuldu” ifadelerini kullanan Jolie, "Bugün burada olmaktansa olmayı tercih edeceğim bir yer yok" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN