Anneler bu fırsatı kaçırmasın! Bu şartı taşıyanlara 7.500 TL ödenecek! Tüm ihtiyaçlara derman olacak

Anneler bu fırsatı kaçırmasın! Bu şartı taşıyanlara 7.500 TL ödenecek! Tüm ihtiyaçlara derman olacak

Devlet tarafından sosyal destek ödemeleri devam ediyor. Müjdeli bir haber de anneler için geldi. Peki anneler için destek ödemeleri nasıl alınır? Tüm detaylar haberimizde.

Sosyal destek ödemesi almak isteyen vatandaşlar internet üzerinden araştırmalarına devam ediyor. Bakıcı ihtiyacı olan anneler için yeni bir paket hazırlandı. Ödemelerin tüm detaylarına haberimizden ulaşabilirsiniz.

ANNELER İÇİN DESTEK ÖDEMELERİ

2023 senesinin ilk ayında anneler için yeni ve sevindirici bir gelişme yaşandı. Devlet tarafından annelere bakıcı desteği verilecek. Belirlenen şartları taşıyan bütün anneler yardımı alabilecek. Destek ile ilgili 375 Euro tutar ayrıldığı öğrenildi. Bahsi geçen sosyal destek iki değişik kategoride yapılacak. İlk olarak çalışan ve 0-24 aylık bebeği olan anneler yardım kampanyasından MEB tasdikli sertifikası olan bakıcılar için ödemeden faydalanabilecek. 

Çalışan Anneler İçin Sosyal Destek

Aynı zamanda devlet bu sosyal destek ödemesini başlatarak kadınların çalışma hayatına devam edebilmesini ve yasa dışı yollarla bakıcı çalıştırmanın önüne geçmeyi de planlıyor. Sosyal destek ödemesini almaya hak kazanan anneler bu sayede hem çocuklarını güvenebilecekleri bir bakıcıya emanet edebilecek hem de iş hayatına devam edebilecek. Yapılan çalışma kapsamında toplam 375 Euro yardım yapılacak. Çalışan anneler için düzenlenen bu sosyal destek ödemesi ile birlikte hak kazanan anneler 325 Euro ve 375 Euro arasında bir maddi yardım alabilecek. Ödemeler bebek 36 aylık olana kadar düzenli olarak yapılacak. 

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN