Araç sahiplerinin dikkatine! Sadece 1 TL ile bunu yapabilirsiniz: Hem aracınızı, hem canınızı kurtarırsınız

Araç sahiplerinin dikkatine! Sadece 1 TL ile bunu yapabilirsiniz: Hem aracınızı, hem canınızı kurtarırsınız

Araç sahipleri bu yöntem sayesinde hem aracını, hem de canını kurtaracak! Sadece 1 TL ile bunu yapabilirsiniz! İşte ayrıntılar...

Araç sahipleri için önemli bir uyarı: Lastiklerinizin değişim zamanının gelip gelmediğini basit bir madeni para testi ile kolayca öğrenebilirsiniz. Yıpranmış lastikler, aracınızın yola tutunmasını zorlaştırarak kaza riskini artırır ve hem sizin hem de sevdiklerinizin güvenliğini tehlikeye atar. Bu testi yapmadan yola çıkmayın!

MADENİ PARA İLE LASTİK TESTİ NEDİR?

lastik.jpg

Madeni para testi, lastiklerinizin yıpranma derecesini belirlemek için kullanılan basit ve pratik bir yöntemdir. Bu test için 1 TL ve 50 kuruşluk madeni paralar kullanılabilir. İşte nasıl yapıldığını öğrenin:

1. Testin Hazırlığı

Öncelikle, aracınızın lastik dişleri arasında belirli derinlikteki çukurları bulun. Bu çukurlar, lastiğin yıpranma seviyesini gösterir.

2. 1 TL ile Lastik Testi

1 TL değerindeki bozuk parayı, lastik dişlerinin arasındaki ince kanallara dik bir şekilde yerleştirin. Eğer madeni paranın etrafındaki sarı halka dişlerin arasında kayboluyorsa ve dışarıdan görünmüyorsa, lastiğiniz hala kullanılabilir durumdadır.

3. Görünürlüğü Kontrol Edin

Eğer madeni paranın etrafındaki sarı halka dışarıdan gözlenebilir halde ise, yani dişler arasında kaybolmuyorsa, lastiğinizi değiştirmenin zamanı gelmiş demektir.

4. Yaz ve Kış Lastikleri İçin Farklı Paralar Kullanın

Yaz lastikleri için 50 kuruşluk madeni para kullanabilirsiniz. Kış lastikleri için ise 1 TL daha uygun olacaktır. Her iki testte de aynı mantık geçerlidir: Paranın etrafındaki halka görünmüyorsa lastiğiniz iyi durumda, görünüyorsa lastik değişimi gereklidir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN