Artan dolma içini sakın bu şekilde saklamayın! Hem lezzeti gidiyor hem zararı var: İşte doğru dolma harcı saklama yöntemi

Artan dolma içini sakın bu şekilde saklamayın! Hem lezzeti gidiyor hem zararı var: İşte doğru dolma harcı saklama yöntemi

Biber ya da yaprak doldururken yapılan dolma içleri bazen artabiliyor. Artan dolma içleri ise çöpe gitmemesi için saklanıyor. Lakin dolma için saklarken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar var. Aksi takdirde bu ilk daha sonra kullanılamaz hale gelebilir. İşte doğru dolma harcı saklama yöntemi…

Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alan dolma, patlıcanla, biberle ya da yaprakla yapılabiliyor. Bunlardan birinin içine doldurarak dolma yapmak için ise olmazsa olmaz malzemelerden biri içine hazırlanan harçtır. Söz konusu bu harç herkesin damak zevkine göre farklı şekillerde hazırlanabiliyor. Kimisi etli kimisi etsiz, kimisi sulu kimisi baharatlı sevdiği için harcı da 10'a çıkart göre hazırlıyor. Buna göre yapılan dolma harçları bazen artabiliyor. Artan dolma harçları ise genellikle buzdolabında muhafaza edilerek bir sonraki işleme kadar bekletiliyor. Lakin dolma içine muhafaza ederken dikkat etmeniz gereken bazı önemli noktalar bulunuyor.

yeni-proje-3-003.jpg

HARCIN ETSİZ OLMASINA DİKKAT EDİN

Yasemin’de yer alan habere göre, eğer artan dolma harcını buzdolabında saklayacaksınız bu harcarım etsiz olmasında fayda var. Aksi halde içerisinde et olan harç tekrar kullanıldığında iyi bir tat vermeyebilir. Eğer sakladığınız harcın içinde et yoksa buzluğa attığınız zaman bu harç uzun süre dayanacaktır ve lezzetinden hiçbir şey kaybetmeyecektir. Bunların yanı sıra dolma içi hazırlarken pirinçleri suda bekletip hazırlamanıza da fayda var.

yeni-proje-4-007.jpg

Artan dolma harcını eğer buzlukta saklayacaksınız ilk olarak bu harcı bir buzdolabı poşetinin içine doldurun ve havasını tamamen alarak ağzını sıkıca bağlayın.

Harcı tekrar kullanacağınız zaman kullanmadan 2 saat öncesinde buzluktan çıkarmanız ve oda sıcaklığında çözülmeye bırakmanız gerekiyor.

yeni-proje-5-002.jpg

Tüm bunların yanı sıra artan harcınızı marketten patlıcan ya da biber alarak içlerini doldurup pişirmeden buzdolabına atarak muhafaza edebilirsiniz. Böylelikle bir sonraki yemek yapımında dolaptan hızlıca çıkarıp ocakta pişirebilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN