Avcıların kaybettiği gizli geyiği bulabilir misin? 13 saniyede bulanların IQ seviyesi en az 150 çıkıyor!

Avcıların kaybettiği gizli geyiği bulabilir misin? 13 saniyede bulanların IQ seviyesi en az 150 çıkıyor!

Optik illüzyon IQ testi: Bu görselde, bir orman resminin içinde avcılardan saklanan geyiği bulmaya çalışın. Sadece bir dahi, gizli geyiği 13 saniyede görebilir.

Optik illüzyon, beynin nesneleri algılama biçimine meydan okuyan bir nesnenin, çizimin veya insanların akıl almaz, son derece büyüleyici, şekil değiştiren görüntüsüdür. Fiziksel, fizyolojik ve bilişsel yanılsamalar gibi birçok optik yanılsama türü vardır. Bu optik illüzyonlar, şeyleri nasıl algıladığınıza biraz ışık tuttuklarından psikanaliz alanının da bir parçasıdır. Normal bir insan beyni, her açıdan farklı bir algı oluşturan şeylere veya görüntülere farklı bakabilir. Böyle zekice bir örnek, resmin içindeki avcılardan bir geyiğin saklandığı bir orman görüntüsünde görülebilir.

kapak.jpg

RESİMDEKİ GİZLİ GEYİĞİ BULABİLİR MİSİN?

Yukarıdaki resim, çocukların ve yetişkinlerin beynini test etmek için bir zeka oyunu olarak tasarlanmış zor bir bilmecedir. Bu optik illüzyon resminde, ormanın içindeki avcılardan bir geyik saklanmaktadır. Bulmaca, “2 avcı bir geyik avlıyor. Daha önce ormanda ortaya çıktı ve sonra aniden ortadan kayboldu. Avcılar peşinden koştular ama kaybettiler. Ancak geyik çok uzakta değil. Onu bulabilir misin? Diye soruyor. Gizli geyiğin nerede saklandığını tespit edebilir misin?

Bu optik illüzyon, sizden resmin içine gizlenmiş geyiği bulmanızı ister. Yani, bu optik illüzyonun en zor kısmı, ormanın içine gizlenmiş geyiği tespit etmektir. Görüntü, binlerce yetişkinin, fotoğrafın içindeki gizli geyiği bulmaya çalışırken başlarını kaşımasına neden oldu.

GİZLİ GEYİĞİ GÖRDÜN MÜ?

Optik illüzyonlar her zaman beynimizin nasıl çalıştığına dair büyüleyici bilgiler verir. Belirli renk, ışık ve desen kombinasyonları, beynimizi orada olmayan bir şeyi görsel olarak algılaması için kandırabilir. Öyleyse bize söyleyin, bu optik yanılsamanın içinde gizlenmiş geyiği gördünüz mü?

Resimdeki gizli geyiği sadece 13 saniyede tanımanın olağanüstü zekanızın bir işareti olabileceği iddia edildi. Çalışmalar, beyninizi zor bulmacalarla ne kadar çok çalıştırırsanız, o kadar akıllı olma eğiliminde olduğunuzu gösteriyor.

OPTİK İLLÜZYON CEVABI

Bu optik illüzyon görüntüsüne yakından bakın ve ormanın içindeki gizli geyiği bulmaya çalışın. Geyiği bulmak çok zor görünebilir ama resmin içinde sağ taraftaki ağaçlara bakarsanız, gizlenmiş geyiği görebilirsiniz. Ağaçların rengi ile kamufle olduğu için gizlenen geyiği tespit etmek oldukça zordur. Kolaylık olması için, aşağıda verilen resimde geyiği vurguladık:

2-003.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN