Ayakkabınız dar geliyorsa üzülmeyin: Çözümü evinizdeki bu malzemede saklı! Sıkan ayakkabıyı genişletmek meğer çok kolaymış

Ayakkabınız dar geliyorsa üzülmeyin: Çözümü evinizdeki bu malzemede saklı! Sıkan ayakkabıyı genişletmek meğer çok kolaymış

Dar gelen ayakkabıları genişletmek için evde uygulayabileceğiniz bazı pratik yöntemler var. Severek aldığınız fakat dar gelen ayakkabılarınızı bu yöntemlerle yeniden kullanabilirsiniz. İşte, dar gelen ayakkabıyı genişletmenin kolay yolu...

Ayakkabı alırken ayağımızı sıktığını mağazada anlamayabiliriz. Veya ayakkabı açılır diye düşünerek satın almış olabiliriz. Öte yandan internet üzerinden aldığınız ayakkabının kalıbını kestirememiş olabilirsiniz.

Ayakkabı ayağımızı sıkınca onları dolabın en kuytu köşesine atarız. Birkaç yöntemle dar gelen ayakkabılarınızı genişletebilirsiniz.

DAR GELEN AYAKKABIYI GENİŞLETME YÖNTEMİ

Sıkan bir ayakkabıyı genişletmenin en etkili ve en pratik yolu, kalın çorap kullanmak. Sahip olduğunuz en kalın çorabınızı ayaklarınıza giyin. Eğer kalın çorabınız yoksa birkaç çift çorabı üst üste giyebilirsiniz. Çoraplarınızı giydikten sonra evin içinde mümkün olduğunda dolaşın.

SIKAN AYAKKABIYI GENİŞLETMEK İÇİN NE YAPILIR?

Aynı zamanda saç kurutma makinesiyle ısı vererek sıkan ayakkabınızı kolayca genişletebilirsiniz. Ayakkabılarınızı bir yandan saç kurutma makinesi ile iki dakika boyunca ısıtırken, diğer yandan dar bölgeleri gevşetmek adına parmaklarınızı esnetin. Deri soğuyana dek çorapları ve ayakkabıları çıkarmayın. Ayakkabılarınızı çorap olmadan deneyin ve eğer gerekiyorsa uygulamayı tekrarlayın.

AYAKKABI NASIL GENİŞLETİLİR?

Dar gelen ayakkabı için bir diğer etkili yöntem elma sirkesi ve gazete kağıdı. Gazete kağıtlarını sirkeyle ıslattıktan sonra fazla suyu iyice sıkın. Ardından gazete parçalarını sıkan ayakkabının içine yerleştirerek 1 gün bekletin. Ertesi gün ayakkabınızın genişlediğine tanık olacaksınız.

Öte yandan ayakkabı satan mağazalarda bulabileceğiniz esnetici spreyleri şişenin arkasındaki talimatlara göre kullanabilirsiniz.

EVDE AYAKKABI GENİŞLETME NASIL YAPILIR?

Ayakkabılarınızı ağzını sıkıca kapattığınız su dolu torbalarla doldurun. Ayakkabılarınızı, su dolu torbalar tamamen donana dek buzlukta bekletin. Kısa bir süre çözülmeleri için bekleyin ve sonra buz torbalarını alın. Ayakkabınızın yapıldığı malzemenin, öncekine kıyasla biraz daha esnemiş olduğunu göreceksiniz.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN