Ayın Biri Kilisesi'nde 'umut' kuyruğu

Ayın Biri Kilisesi'nde 'umut' kuyruğu

İstanbul Fatih’te bulunan Ayın Biri Kilisesi, nisan ayının ilk gününde yüzlerce ziyaretçinin akınına uğradı. Rivayete göre, her ayın birinde edilen duaların kabul olduğu kiliseye akın eden yerli ve yabancı turistler, anahtar alıp dilek diledi.

Vefa Kilisesi olarak da bilinen Ayın Biri Kilisesi’ni Nisan ayının ilk günü dolayısıyla yüzlerce kişi ziyaret etti. Ayın birinin Cumartesi gününe denk gelmesiyle yerli ve yabancı turistler soluğu kilisede aldı.

Anlatılan rivayetlere her ayın birinde edilen duaların kabul olduğuna inananlar dilek dilemek için mahallede uzun kuyruklar oluşturdu. Uzun bekleyişin ardından içeriye girenler, anahtar ve kilisenin altından çıkan ayama suyundan alıp dileklerini diledi. Dileklerini dileyenler yaktıkları mumların ardından kiliseden ayrıldı.

k6.jpg

‘İLK DEFA GELDİM SAĞLIK DİLEYECEĞİM’

Kiliseye ilk defa geldiğini söyleyen Natalia Didebashwili, “Bugün tutulan dileklerin kabul olduğunu söylüyorlar. Ama her gün açık. Zaten kilisenin adı Ayın Biri, anahtar meselesi de oradan geliyor. Bir saatten fazladır bekliyoruz. Normalde daha kalabalık oluyor ama şimdi ramazan olduğu için daha sakin. Sağlık dileyeceğim. Dünyada huzur olsun, barış olsun, sağlık olsun dünyada daha önemli bir şey var mı" şeklinde konuştu.

k3.jpg

‘HAVA DA GÜZEL OLUNCA KALABALIK ARTTI’

Dilek tutmak için özellikle ayın birinde gelen Müjgan Çınar ise “Bildiğim kadarıyla Perşembe günleri de açık ama ben her ayın 1'inde gelmeyi tercih ediyorum. Burada birlik bilincinden dolayı insanların hepsi birlikte dua ettiğinde oluşan enerjiden faydalanmak için geliyorum. Bugün cumartesi ve hava güzel o yüzden bu kadar kalabalık. Önceki aylarda hava soğuk olduğu için insanlar üşümüştü" ifadelerini kullandı.

k4.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN