Bacak ağrısı neden olur?

Bacak ağrısı neden olur?

Günümüzde neredeyse her yaştan insanın ortak sorunlarından biri olan bacak ağrısı, yaşam kalitesini ciddi anlamda düşüren bir rahatsızlık. Peki, bu ağrılar neden kaynaklanıyor ve çaresi nedir?

Bacak ağrısı neden olur? Bacak ağrısının en yaygın nedenleri arasında ilerleyen yaş, tansiyon, yoğun sigara kullanımı ve diyabet gibi sağlık sorunları bulunuyor. Bu sorunlar, bacaklardaki damar tıkanıklıklarına yol açarak kişilerin yaşamını olumsuz etkileyebilir. Ayrıca gün içinde yeterli hareketin olmaması, kasların yeterince esnememesine ve sonucunda ağrılara sebep olabilir.

KAS VE SİNİR PROBLEMLERİ AĞRIYA NEDEN OLABİLİR

Bel fıtığı gibi rahatsızlıklar ya da sinir sıkışmaları, bacaklarda şiddetli ağrılara yol açabilir. Özellikle yürüme ve ayakta durma gibi aktiviteler esnasında ağrıların arttığı gözlenir. Huzursuz bacak sendromu da bacaklarda istemsiz hareketler ve ağrılara neden olan başka bir durumdur.

FİZİKSEL DURUMLAR VE GEBELİK

Bacaklarda meydana gelen kasılmalar, zedelenmeler veya iltihaplanmalar da ağrıların oluşumunda etkilidir. Hamilelik süreci ise kadınlarda bacak ağrısının daha sık görüldüğü bir dönemdir. Varisler de ağrıya neden olan önemli faktörler arasında yer alır.

BACAK AĞRISIYLA NASIL BAŞA ÇIKILIR?

Uzman Kontrolü Şart
Bacak ağrılarını ciddiye almak ve uzman bir doktora başvurmak gerekiyor. Bu ağrıların altında yatan sebep, doğru bir teşhis ile belirlenebilir. Uygun tedavi yöntemi, ancak bir uzman tarafından önerilebilir.

EVDE UYGULANABİLECEK YÖNTEMLER

Evde uygulanabilecek bazı yöntemler ağrıları hafifletebilir. Soğuk veya sıcak masaj uygulamaları, bitkisel yağlarla yapılan masajlar ve zerdeçal ile hazırlanan macunlar bu yöntemlerden bazıları. Elma sirkesi de halk arasında bilinen ve tercih edilen doğal çözümlerden biri.

UZMAN DOKTORA GİDİLMESİ GEREKEN DURUMLAR

Bacak ağrıları eğer dinlenmekle veya evde uygulanan doğal yöntemlerle geçmiyorsa, ortopedi ve travmatoloji uzmanlarına danışmak en doğru adımdır.

BACAK AĞRISI HANGİ HASTALIKLARIN HABERCİSİ OLABİLİR?

Bacak ağrısı, eğer kronik bir hal alıyorsa diyabet, bel fıtığı, huzursuz bacak sendromu gibi ciddi rahatsızlıkların işareti olabilir. Bacaklardaki damarların daralması veya varis gibi durumlar da ağrıya sebep olan başka hastalıklar arasındadır.

Her yaş grubundan insanın yaşayabileceği bacak ağrılarına dair bilgileri ve çözüm yollarını sizin için derledik. Sağlıklı bir yaşam için ağrılarınızı ihmal etmeyin ve bir uzmana başvurun.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN