Bacaktaki batıkları bebek poposuna döndürüyor! Denize havalı gireceksiniz, 100'de 100 etkisi var

Bacaktaki batıkları bebek poposuna döndürüyor! Denize havalı gireceksiniz, 100'de 100 etkisi var

Isınan havalarla birlikte yazlık kıyafetler de dolaplardaki yerini aldı. Ancak etek ve elbise giyen kadınların yıllardır en büyük derdi olan batık problemi de yazlık kıyafetlerle birlikte gün yüzüne çıkmayı ihmal etmedi. Peki, bacaklardaki batık yöntemi nasıl geçer, ne iyi gelir? İşte, batık sorununa dur diyecek çözüm...

Birçok kadının ortak problemi olan batık oldukça can sıkıcı bir durum. Öyle ki bu sorun kadınların özgüvenini bile etkileyecek dereceye gelebiliyor. Batıklarından kurtularak pürüzsüz bacaklara sahip olmak isteyenler için kurtarıcı 10 çözümü bir araya getirdik.

ÇAY AĞACI YAĞI

2-3 damla çay ağacı yağı ve 1 yemek kaşığı zeytinyağını karıştırın ve batık olan bölgeye sürün. 10-15 dakika beklettikten sonra ılık suyla durulayın. Kesin sonuç için bunu günlük olarak uygulayın.

HİNDİSTAN CEVİZİ YAĞI

1 yemek kaşığı rafine edilmiş hindistan cevizi yağını batık olan bölgenize sürün üzerini kağıt mendille sıkıca kapatın. 15-20 dakika bekledikten sonra temiz bir bezle temizleyebilirsiniz.

haber-6-ic1.jpg

ELMA SİRKESİ

Sorunlu bölgenize yetecek kadar pamuğu elma sirkesine batırın ve batık olan bölgeye uygulayın. 20 dakika kadar bekledikten sonra soğuk suyla durulayın. Bu işlemi günde 2-3 kere uygulayabilirsiniz.

CADI FINDIĞI YAĞI

Pamuğa batırdığınız cadı fındığı yağını tüyleri yeni temizlediğiniz bölgeye sürün. Cilt yağı tamamen emene kadar bekleyin. Bu uygulama durulama gerektirmediği için her tıraş sonrasında uygulayabilirsiniz.

EPSOM TUZ

2 su bardağı tuzu su ile karıştırın ve bacaklarınızı 15 dakika içinde bekletin. Sonrasında duşa girin. Bu yöntemi her duş öncesi uygulayabilirsiniz.

haber-6-ic3.jpg

HAVLU KÜRÜ

Yumuşak bir havluyu ılık suya batırarak sorunlu bölgeye tampon şeklinde 10 dakika uygulayın.

ALOE VERA

Aloe vera jelini batık olan bölgeye uygulayarak 30 dakika bekleyin. Ardından bir 30 dakika da suyla durulayın. Bu yöntemi gün içinde 2-3 defa uygulayabilirsiniz.

HİNT YAĞI

5 yemek kaşığı hint yağını batıklı bölgeye sürün ve 15 dakika bekleyin. Sonrasında banyo lifini ılık suya batırarak yağı sürdüğünüz bölgeyi durulayın.

haber-6-ic2.jpg

KABARTMA TOZU

1 yemek kaşığı kabartma tozunu suyla karıştırın. Ardından bir miktar pamukla batık olan bölgeye sürün. 5-7 dakika beklettikten sonra ılık suyla durulayın.

PONZA TAŞI

Ilık suyla duş aldıktan sonra bacağınızı kayganlaştırmak için duş jeli sürün ve ponza taşıyla batık olan bölgeye masaj yapın. Bu yöntemi haftada 1-2 kez uygulamanız yeterli olacaktır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN