Bamyayı bir de böyle deneyin! Hiç salyalanmayacak: Diri bamyanın formülü

Bamyayı bir de böyle deneyin! Hiç salyalanmayacak: Diri bamyanın formülü

Bamya oldukça lezzetli ve faydalı bir yemek olarak sofralarda yer bulur. Ancak bamya yaparken salyalanması yiyenin de yapanın da tadını kaçırır. Bir de böyle yapmayı deneyin. Sonuç sizi şaşırtacak. Bamyalar hiç salyalanmayacak. Peki Bamyanın salyalanmaması için ne yapmak gerekir?

Bamyanın lezzetiyle sofraları şenlendiren bu sebzeyi taze ve sağlıklı bir şekilde saklamak her zaman önemlidir. Ancak, bamyanın salyalanması gibi sorunlarla karşılaşabiliriz. Neyse ki, pratik bir çözüm var. İşte bamyanızı uzun süre taze tutmanın kolay yolu...

BAMYANIN SALYALANMAMASI İÇİN NE YAPMAK GEREKİR?

resim-2024-03-01-203012898.png

Bamya sevenler bilir ki, taze bamyanın tadı eşsizdir. Bamyanın salyalanmasını önlemek için yapılabilecek en etkili yöntemlerden biri, limonlu suyun kullanılmasıdır. İşte adım adım yapmanız gerekenler:

  • Derin bir kaba bamyalarınızı yerleştirin.
  • Üzerlerine su doldurun ve bamyaların tamamen suyun içinde olduğundan emin olun.
  • Bir limonun suyunu sıkarak, bamyanın üzerine dökün.
  • Bamyaları limonlu suda yaklaşık yarım saat bekletin.

Bu basit yöntem, bamyanızın tazelik ve lezzetini korumanıza yardımcı olacaktır. Limon, asidik özelliği sayesinde bamyanın salyalanmasını engellerken, suyun nemlendirici etkisi ise bamyanın kurumasını önler.

Eğer dondurulmuş bamya kullanıyorsanız, onları çözülmeleri için birkaç dakika oda sıcaklığında bekletmeniz önerilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN