26 Nisan 2024 Cuma
Altın 2435.681 %0.33
BIST 9716.77 %0,00
Dolar 32.5203 %0.13
Euro 34.8906 %0.16
15°
İstanbul
Çoğunlukla güneşli

Bardaklarınız bulaşık makinesinden mat mı çıkıyor? Bunu hemen deneyin: Hepsini pırıl pırıl, yeni alınmış gibi yapacak

Bardaklarınız bulaşık makinesinden mat mı çıkıyor? Bunu hemen deneyin: Hepsini pırıl pırıl, yeni alınmış gibi yapacak

Aşırı kullanım veya yıkamadan dolayı evimizde kullandığımız bardaklar zamanla matlaşır ve puslaşır. Öyle ki bu bardaklardan çoğu zaman içecek içmeye elimiz varmaz. Peki matlaşmış bardaklar ilk günkü parlaklığına nasıl döner?

Pırıl pırıl temiz bir bardaktan soğuk bir içecek yudumlamak hayatın küçük rahatlıklarından biridir. Ancak, bardaklarınızın mat ve kirli görünmelerine neden olan bulutlu beyaz bir filmle kaplandığında bu durum kısa sürer. Ama onları dolabın arkasına saklamak yerine, en iyi sonuçları elde etmek için en iyi teknikleri ve ürünleri kullanarak buğulu bardakları nasıl temizleyeceğinizi gösteriyoruz. O ışıltıyı geri kazanmaya hazır olun! Ancak en önemli ipuçlarımızı paylaşmadan önce, bardakların buğulanmasına neyin sebep olduğuna bir göz atalım.

BARDAKLARDA BULANIKLIK NEDEN OLUR?

Bardaklarınızın bulanık görünmeye başlamasının iki ana nedeni vardır.

Sert su birikintileri

Sert su, bazen bardaklarınızda birikebilen yüksek düzeyde doğal mineraller içerir. Sabun sert suda köpürmez, bu nedenle bu birikintiler her zaman tamamen temizlenmez ve bardaklarınız biraz sisli ve donuk görünür.

Gravür

Aşındırma, camın bazı kısımlarının aşındığı zamandır ve bu, düzenli kullanım, yıkanma nedeniyle olabilir. Bununla birlikte, aşındırma bir gecede gerçekleşmez, bu nedenle cam eşyalarınızın yavaş yavaş biraz donuk görünmeye başlayan küçük alanlarını yavaş yavaş fark etmeye başlayacaksınız. Ne yazık ki aşındırma kolayca düzeltilemeyen bir sorundur ve bazı durumlarda çizikler kalıcı olabilir.

matlasan-bardak-nasil-parlatilir-1.jpg

İhtiyacınız olanlar :

  • Mikrofiber bez
  • Sünger
  • Sprey şişesi
  • su
  • Bulaşık deterjanı
  • Beyaz sirke
  • Kağıt havlu

BULANIK BARDAK NASIL TEMİZLENİR?

Bulanıklaşan bardakları nasıl temizleyeceğinizi merak ediyorsanız, en iyi yol onları elde yıkamaktır. Bardaklarınızı korumanın yanı sıra göze hoş görünmeyen sisli filmi çıkarmanın en nazik ama en etkili yöntemidir. Düzenli olarak yapılırsa, bu basit yıkama tekniği daha fazla bulutlanmayı önlemek için yeterli olacaktır.

  1. Camı Durulayın

    Camı çok sıcak kullanmamaya dikkat ederek ılık su kullanarak musluğun altında çalıştırın, aksi takdirde cam çatlayabilir.

  2. Sabun Ekle

    Bulaşık kabına biraz bulaşık deterjanı ekleyin. Aşındırıcı olabileceğinden ve cama zarar verebileceğinden veya yüzeyde oyalanabileceğinden, sert ağartıcı bazlı deterjan veya parfümlü deterjan kullanmaktan kaçının.

  3. Camı Fırçalayın

    Sabun ve su solüsyonuna batırılmış bir sünger kullanarak camı süngere doğru çevirin. Temizlik sırasında cama çok fazla doğrudan el baskısı uygulamaktan kaçınmak için saplı bir sünger tercih edilir.

  4. Sirke Kullan

    İki yemek kaşığı beyaz sirkeyi bir bardak suyla karıştırın ve bir sprey şişesi veya kağıt havlu kullanarak solüsyonu bardağa uygulayın. Sirkenin içindeki asit her türlü bulanıklığı giderir. Ayrıca cama daha ışıltılı bir görünüm verecektir.

  5. Camı Durulayın

    Sirke solüsyonunu ılık su kullanarak yıkayın.

  6. Bardakları Kurutun

    Hemen kurutmak için mikrofiber bir bez veya mutfak rulosu kullanın.

İpucu: Bardak özellikle bulanıksa, yıkamadan önce yarım kase suya beş yemek kaşığı sirke ekleyin ve bardağı gece boyunca kasede bekletin. Birden fazla bardağınız varsa, kasenin dibine kağıt havlu sermek bardağın zarar görmesini engelleyecektir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN
YUKARI