Başvuru için sayılı günler kaldı! e-Devlet'ten başvuran 2.568 TL para alacak

Başvuru için sayılı günler kaldı! e-Devlet'ten başvuran 2.568 TL para alacak

28 Şubat'a kadar başvuru yapanlara aylık 2.568 TL nakit ödeme sağlanacak. Başvurular e-Devlet Kapısı üzerinden alınmaktadır.

Çeşitli kurumlar, ihtiyaç sahibi olarak tespit edilmiş tüm vatandaşlara nakit ödeme sağlamaktadırlar. Bu konuda özellikle işsiz veya işsiz kalan vatandaşlar işsizlik maaşı detaylarını araştırmaya başladılar. Ay sonuna kadar başvurulması halinde ihtiyaç sahbii olan vatandaşlara 5.137 TL'ye kadar ödeme yapılacak. Şartları sağlayan herkesin hesabına para nakit olarak yatırılacaktır.

İhtiyaç sahibi vatandaşlara 5.137 TL 'ye kadar nakit ödemeler yapılacak. Bu ödemeler İŞKUR veya e-Devlet Kapısı üzerinden alınabilir. Başvurunuz değerlendirilme sürecinin ardından gerçekleştirilecek onaylanan işlemi sonrası aylık olarak düzenli olarak devam edecektir. Peki başvuru koşulları nelerdir?

2.568 TL İLE 5.137 TL ARASI ÖDEME YAPILACAK

28 Şubat'a kadar başvuru yapanlara aylık 2.568 TL nakit ödeme

İŞKUR tarafından işsiz olan vatandaşlara en az 2.568 TL ödeme en fazla da 5.137 TL ödeme yapılmaktadır. Vatandaşlara işsizlik maaşı şeklinde gerçekleştirilen ödemeler 2023 yılında en düşük 2 bin 568 TL şeklinde belirlenirken en yüksek miktar olarak 5 bin 137 TL şeklinde belirlendi. Bu maaşı alabilmek için kişinin kendi kusurunun haricinde işsiz olması gerekir.

İŞSİZLİK MAAŞI ALMA ŞARTLARI

Hizmet sözleşmesinin bitiminden önceki son 120 günlük hizmet sözleşmesine sahip olunması,

Çalışma akdinin bitimine kadar son 3 yılda en az 600 gün kadar işsizlik sigortasında priminin ödenmiş olması,

Hizmet sözleşmesinin feshedildiği tarihten itibaren 30 gün içerisinde İŞKUR birimine şahsen veya elektronik ortamdan başvurmuş olması..

İŞSİZLİK MAAŞI BAŞVURU KOŞULLARI

İşsizlik maaşı alabilmek için iş sözleşmesinin sona ermesinin hemen ardından 120 gün içinde primlerinizi geri ödemeniz gerekmektedir.

Çalışanın, iş sözleşmesinin feshinden itibaren son üç yılda en az 600 ikramiye gün çalışmış olması gerekiyor.

İş sözleşmesinin feshinden önceki son üç yıl; işsizlik ödeneği, 600 gün çalışarak işsizlik sigortasına ilişkin primi ödeyen sigortalı işsizler için 180 gün, 900 gün çalışarak işsizlik sigortasına ilişkin primi ödeyen sigortalı işsizler için 240 gün olup, 1080 gün çalışarak işsizlik sigortasına ilişkin primi ödeyen sigortalı işsizler için 300 gün ödenmektedir. 

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN