Beyaz ayakkabı nasıl temizlenir?

Beyaz ayakkabı nasıl temizlenir?

Beyaz ayakkabılar, stil sahibi her gardırobun vazgeçilmez bir parçasıdır. Ancak beyazın asil duruşu, çabuk kirlenme problemiyle gölgelenir. Özellikle yaz ve bahar aylarında sıkça tercih edilen beyaz spor ayakkabılar, temizlik konusunda biraz daha özen ister. Peki, beyaz ayakkabılar nasıl temizlenir?

Modaseverlerin merak ettiği beyaz ayakkabı temizliği, çeşitli evde bulunan malzemelerle kolayca yapılabilmektedir. Peki beyaz ayakkabı nasıl temizlenir? İşte adım adım beyaz ayakkabı temizliği için ipuçları:

DİŞ MACUNU İLE LEKE ÇIKARMA

Evinizdeki diş macunu, beyaz ayakkabılarınızın rengini canlandırmak için harika bir çözüm olabilir. Bir diş fırçasına bolca diş macunu sürüp, biraz su ekledikten sonra ayakkabılarınızı fırçalayın. Köpük oluşumundan sonra 15 dakika bekletip nemli bir bezle silin.

KARBONAT VE SİRKE İLE DERİNLEMESİNE TEMİZLİK

Karbonat ve beyaz sirke, ayakkabınızın derinlemesine temizlenmesini sağlar. İki kaşık karbonatı yarım bardak sirke ile köpürene kadar karıştırın, fırça ile ayakkabılarınızı ovup, yarım saat beklettikten sonra bol su ile durulayın.

MAKYAJ TONİĞİ İLE HIZLI ÇÖZÜM

Zamanınız kısıtlıysa, makyaj temizleme toniği ile ayakkabılarınızdaki hafif lekeleri ve çizikleri kolayca çıkarabilirsiniz. Pamuk veya bez yardımıyla toniği ayakkabınıza uygulayın ve lekeleri silin.

LEKELERLE HIZLI MÜCADELE

Ayakkabılarınız kirlendiğinde, lekelerin ayakkabı kumaşına işlemesini önlemek için hızlı hareket edin. Islak mendil veya nemli bir havlu ile hemen silerek, ayakkabınızı ilk günkü temizliğine kavuşturun.

MAKİNEDE AYAKKABI YIKAMA: EVET Mİ, HAYIR MI?

Beyaz ayakkabıların makinede yıkanması konusunda birçok kişinin aklında sorular vardır. Bazı çamaşır makineleri ayakkabı yıkama programına sahip olsa da, bu yöntem ayakkabıların daha hızlı yıpranmasına yol açabilir. Makine yıkaması ayakkabılarınıza zarar verebileceği için, manuel temizlik daha sağlıklı bir tercih olacaktır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN