Bilgisayar başında çalışanlar dikkat: Bunları yapmazsanız baş ağrısı sizi ele geçirir!

Bilgisayar başında çalışanlar dikkat: Bunları yapmazsanız baş ağrısı sizi ele geçirir!

Bilim insanları, 50 hasta üzerinde MRI taramaları gerçekleştirildi. Çalışmanın sonucunda migrene neden olan baş ağrılarının kaynağı tespit edilirken tedavi yöntemleri paylaşıldı. Peki, baş ağrısı neden olur? Baş ağrısı nasıl geçer? Baş ağrısı nasıl tedavi edilir? İşte, baş ağrısı yaşamamak için yapılması gerekenler...

Bir günü zehir edecek rahatsızlıklar arasında baş ağrısı ilk sıralarda yer alır. Baş ağrısı; sinirleri yıpratır, yaşam kalitemizi düşürür, işimizden alı koyar ve hatta yataklara bile düşürebilir.

Bazı tür baş ağrıları ise migren gibi daha ciddi rahatsızlıkların belirtisi olabilir. Almanya'dan bir grup araştırmacı, bu sorunun cevabını bulmuş olabileceklerine inanıyor.

BAŞ AĞRISI NEDEN OLUR?

Baş ağrısına neden olabilecek pek çok şey var. Bu bir sinüs sorunu ya da başınıza aldığınız bir darbe olabilir. Yoğun alkol tüketimi sonrası şiddetli baş ağrısı da ihtimaller dahilinde. Ancak söz konusu olan migren ise, bilim insanları başka bir sebep üzerinde duruyor.

Almanya'da yapılan bir çalışmada 50 hasta üzerinde MRI taramaları gerçekleştirildi. Çalışmalarda özellikle trapezius kaslarına odaklanıldı. Bu kaslar, boynun arka kısmı ve omuzlarda, baş ile kürek kemikleri arasında uzanan bir çift büyük kas.

Dr. Nico Sollmann da çalışmaya katılanlar arasındaydı ve sonuçların yanı sıra, baş ağrılarıyla mücadele yolunda bazı öneriler de paylaştı.

BAŞ AĞRISI NASIL GEÇER?

Gazete Kolektif'te habere göre, Dr. Nico Sollmann yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Bulgularımız primer baş ağrılarının patofizyolojisinde boyun kaslarının rolünü desteklemektedir. Çalışmamız, boyundaki iltihaplanmanın, migren türü baş ağrılarına katkıda bulunabileceği sonucuna varmıştır. Boyundaki iltihaplanma çeşitli nedenlerle ortaya çıkabilir. Bunlar arasında uyku eksikliği, yaralanma, darbe, stres ve kötü duruş sayılabilir.

Örneğin, tüm gün iş yerinde dizüstü bilgisayar başında kambur duruyorsanız veya yastıklarınız kalitesizse, bunların her ikisi de boynunuzda gerginliğe yol açabilir. Boynun, doğrudan kafaya bağlı olduğu göz önüne alındığında, baş ağrısı üzerinde doğrudan bir etkisi olabilir."

BAŞ AĞRISINA NE İYİ GELİR?

Çalışma kapsamında ayrıca, bu özel rahatsızlığın neden olduğu baş ağrıları için bazı tedavi yöntemleri de öneriliyor. Dr. Nico Sollmann'a göre, boyun kaslarını hedef alan tedaviler, baş ağrısının yanı sıra boyun ağrısının da aynı anda hafiflemesini sağlayabilir.

Bu ilaç tedavisi anlamına gelebilir, ancak masaj veya akupunktur gibi başka seçenekler de var. Önleyici tedbirler ise sizi zorlamayacak bir çalışma düzenine sahip olmak ve iyi yastıklar kullanmak olabilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN