Bir damla bile yumuşatıcı değdirmeyin! Uzmanlar açıkladı: Bu 5 şeyi asla yumuşatıcıyla yıkamayın

Bir damla bile yumuşatıcı değdirmeyin! Uzmanlar açıkladı: Bu 5 şeyi asla yumuşatıcıyla yıkamayın

Çamaşırlarının güzel kokmasını isteyen pek çok kişi çamaşırları yıkarken deterjana ek olarak bir de yumuşatıcı kullanıyor. Ancak yumuşatıcı sanıldığının aksine her çamaşıra iyi gelmiyor. Öyle ki bu çamaşırlara bir damla bile yumuşatıcı değdirmeyin! İşte, yumuşatıcıyla yıkamamanız gereken 5 şey…

Yumuşatıcı kıyafetlerin güzel kokmasını sağladığı gibi aynı zamanda yumuşatarak statik elektriği de azaltır ve ütüsünün kolay olmasını sağlar. Ancak, bu kolaylığı sağlayan yumuşatıcıyı her çamaşırda kullanmak doğru değil. Çünkü bazı çamaşırlarda kullanılan yumuşatıcı faydadan çok zarar sağlıyor.

YUMUŞATICI KULLANILMAMASI GEREKEN ÇAMAŞIRLAR

HAVLU

Havlu ve bulaşık bezi gibi emici kumaşlar yumuşatıcıyla yıkandığında emici özellikleri azalıyor. Bu yüzden havlu ve bezleri yumuşatıcı ile yıkamak doğru değildir.

yumusatici-kullanilmamasi-gereken-camasirlar-2.jpg

SPOR GİYSİLER

Spor için özel üretilen giysiler, teri emmek ve vücudu serin tutmak için tasarlanmıştır. Bu türde olan ve çabuk kuruyan kumaşlar yumuşatıcıyla yıkandığında etkisi ortadan kaybolabilir.

ALEVE DAYANIKLI KIYAFETLER

Çocuk pijamalarının ateş alma riskini azaltmak için aleve dayanıklı olması gerekiyor. Fakat, çocuk pijamaları ile gecelikler yumuşatıcıyla yıkandığında bu özelliklerini kaybediyor.

yumusatici-kullanilmamasi-gereken-camasirlar-1.jpg

SU GEÇİRMEZ KUMAŞLAR

Yumuşatıcı, suya dayanıklı kıyafetlerin de yapısını değiştirebiliyor. Uzmanlar, yumuşatıcıda kumaşın suyu itme özelliğini önemli derecede etkileyen bileşenler olduğunu belirtiyor.

MİKROFİBER KUMAŞLAR

Toz ve kirleri içine alarak temizliği kolaylaştıran mikrofiber bezler de yumuşatıcıyla yıkanmaz. Çünkü yumuşatıcı bu bezleri etkisiz hale getirmektedir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN