Bir elma kaç kalori?

Bir elma kaç kalori?

Bir adet 6 cm çapındaki orta boy kırmızı elmanın kalori değeri 72 kcal'ye yükselmektedir. Bu boyutta bir elma, daha yüksek bir karbonhidrat içeriğine sahip olup, kişilerin enerji ihtiyacını karşılamada önemli bir rol oynar.

Bir elma kaç kalori? Elma, muzdan sonra dünya üzerinde en çok tüketilen ikinci meyvedir. 100 gram elma sadece 52 kalori içerir ve sağlık açısından sayısız faydasıyla bilinir. Küçük boy bir kırmızı elma, yaklaşık 5 cm çapında ve 56 kaloridir. Bu boyutta bir elma, 0,19 gram yağ, 0,26 gram protein ve 14,50 gram karbonhidrat içermekte, günlük besin ihtiyaçlarının karşılanmasına katkı sağlamaktadır.

YEŞİL ELMALARIN SAĞLIK FAYDALARI

Yeşil elmaların besin değerleri, sağlık açısından oldukça zengindir ve sıklıkla tüketilmesi önerilir. Bir kase, yaklaşık 125 gram yeşil elma 65 kaloriye denk gelir ve bu miktar, 0,3 gram protein, 17,3 gram karbonhidrat ve yalnızca 0,2 gram yağ içerir.

ELMA VE KİLO KONTROLÜ

Yüksek lif içeriği ve düşük kalorili yapısıyla elma, kilo vermeyi kolaylaştıran yiyecekler arasında öne çıkar. Öğün aralarında veya öncesinde tüketildiğinde tokluk hissi sağlar ve bu da kilo vermeye yardımcı olur. Aynı zamanda, tatmin edici lezzetiyle diyet yaparken de vazgeçilmez bir atıştırmalık olarak karşımıza çıkar.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN