Birçok kişi bilmiyor bazıları da bilip söylemiyor! Çorabınızın içine defne yaprağı koyun!

Birçok kişi bilmiyor bazıları da bilip söylemiyor! Çorabınızın içine defne yaprağı koyun!

Güzellik ve şifa kaynağı olarak bilinen defne yaprağı yüzyıllardır birçok hastalığın tedavisinde kullanılmaktadır. Alternatif tıpta en sık kullanılan bitkiler arasında yer alan defne yaprağını çorap içerisine koyduğunuzda bakın neler oluyor? İşte kimsenin bilmediği defne yaprağı mucizesi…

Sağlık açısından oldukça önemli bir bitki olarak bilinen defne yaprağı tarih boyunca farklı kültürlerde çeşitli amaçlarla kullanılmıştır. Antik Roma ve Yunan kültüründe sıklıkla kullanılan defne yaprağı ödüllerle ve zaferlerle özdeşleştirilmiş bir ürün olarak biliniyor. Mitolojik açıdan bu kadar güçlü bir anlama sahip olan defne yaprağının sağlık açısından da önemsiz olduğunu düşünmemek gerekir. Defne yaprağı geleneksel tıpta sıklıkla kullanılan bir bitki türü olarak biliniyor. İşte kimsenin bilmediği defne yaprağı mucizesi…

DEFNE YAPRAĞININ MUCİZEVİ ETKİSİ

Geleneksel tıpta sıklıkla kullanılan defne yaprağı içeriğindeki uçucu yağlar, antioksidanlar ve antimikrobiyal özellikler ile sağlık açısından oldukça yararlıdır. Defne yaprağından yapılan çayın sindirim sistemini rahatlatma ve bağışıklık sistemini güçlendirme etkisi görülürken uçucu yağ olarak kullanıldığında aroma terapilerde rahatlatıcı ve stres atıcı özellikleri sahiptir.

corapla-uyumak.jpg

Pek çok kez sağlık açısından kullanılan defne yaprağı ayak sağlığı içinde büyük önem taşıyor. Defne yaprağını çorap içerisine koyma yöntemi birçok kişi tarafından bilinmiyor.

DEFNE YAPRAĞININ AYAK ÜZERİNDEKİ ETKİLERİ NELERDİR?

Çorap içerisinde defne yaprağı koyma birçok kültürde yaygın olarak kullanılan bir uygulamadır. Bazı inançlara dayanan bu yöntem ayak sağlığını destekleme ve kötü koku engelleme gibi özellikleri barındırıyor. Ayakları rahatlatma amacı taşıyan defne yaprağının çorap içerisine yerleştirilmesi doğal antibakteriyel ve antimikrobiyal özellikleri ile ayak kokusunu azaltır.

defne-yapragi-1.jpg

Defne yaprağında bulunan antifungal özellikler ise mantar enfeksiyonlarına karşı koruma sağlamaktadır. Bazı gelenek ve göreneklerde defne yaprağı ayak sağlığını artırıcı bir yöntem olarak kullanılmaktadır. Defne yaprağındaki o çocuğu yağların deriyi beslediği bilinirken ayakları rahatlattığı ve hafif rahatlatıcı kokusuyla hem ayak kokusunu önlediği bilinmektedir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN