Bozuk fermuar nasıl onarılır? Kimsenin aklına gelmeyecek yöntem hayatınızı kurtaracak...

Bozuk fermuar nasıl onarılır? Kimsenin aklına gelmeyecek yöntem hayatınızı kurtaracak...

Fermuarlar, ayrılma, kayarak açılma veya takılıp kalma gibi kendilerine özgü sorunlarla karşılaşmaya başladıklarında can sıkıcı hale gelebilirler. Ancak, hatalı bir fermuarı çözmenin birkaç farklı yolu vardır.

SIKIŞMIŞ FERMURI DÜZELTMENİN 3 YOLU

Sıkışmış bir fermuarı onarmak söz konusu olduğunda, onu tekrar sıkıştırmak için deneyebileceğiniz birçok farklı strateji vardır, örneğin:

1. BİR KURŞUN KALEM KULLANIN

Sıkışmış bir fermuarı düzeltmek için kurşun kalemle başlayın. Kalemin ucunu kapalı fermuar dişlerine sürtün ve fermuarı aşağı indirmeye çalışın.

fermuariniz.jpg

2. KALIP SABUN YA DA BALMUMU KULLANIN

Dişlerin daha kolay kaymasını sağlamak için bir kalıp sabun, biraz şampanya veya dudak kremi gibi kayganlaştırıcı bir madde kullanmayı deneyin.

3. BİR PARÇA BENZİN KULLANIN

Her şey başarısız olduğunda, benzin kullanabilirsiniz. Fermuar dişlerini yağlamak için sıkışmış fermuara bir parmak ucu değerinde benzin ekleyin, böylece fermuarın sıkışmış konumundan çıkarılmasını kolaylaştırır. Bununla birlikte, fermuar bir kumaş parçasının parçasıysa, düzgün temizlenmezse benzin yağlı bir leke bırakabilir.

KAPANMAYAN FERMUAR NASIL ONARILIR?

Fermuarın kilit mekanizması yerinde olmadığında fermuarınız fermuarlı kalmakta zorlanabilir. Çok fazla yıpranan ve yıpranan giysilerde bu sorunla daha sık karşılaşabilirsiniz. Fermuarı tamamen değiştirmediğiniz sürece, bu sorun için gerçek bir kalıcı çözüm yoktur.

Bununla birlikte, bu sorun bir pantolonda meydana geliyorsa, geçici bir çözüm, fermuarın ucuna tutturmak için anahtarlık veya lastik bant gibi ev eşyaları kullanmak ve onu tutmak için pantolon düğmesinin etrafına dolamaktır. Yeni bir fermuar çekme işlemi yapmak için de bu yöntemi kullanın.

Diğer giyim eşyaları için, başka bir geçici düzeltme, dişlerde birikmeye neden olarak düşmeyi zorlaştıran yapışkan saç spreyi kullanmayı denemektir.

fermuar.jpg

AYRILMIŞ FERMUAR NASIL ONARILIR?

Ayrılmış bir fermuar, mutlaka kırık bir fermuara eşit değildir. Fermuarınız dişlerden ayrıldıysa, deneyebileceğiniz birkaç çözüm:

1. Fermuar sürgüsünü kontrol edin . Fermuar dişlere bağlı kalmadığında, sürgü açıklıklarının gergin olup olmadığını kontrol edin. Kapalı açıklıkları hafifçe sıkmak için bir pense kullanın (ancak dişlerin artık bunlara sığmayacağı kadar kapalı değil).

2. Fermuar dişlerini hizalayın . Bazen bir fermuar sürgüsü büküldüklerinde veya hizaları bozulduğunda dişlerden ayrılacaktır. Mekanizmanın kolay kaymasını sağlamak için bunları düzeltmek için kargaburun kullanın.

3. Kaydırıcıyı yeniden takın . Öğenizin açıklıklarını ve dişlerini ayarlamaya çalıştıysanız ve fermuar sürgüsü hala bağlı kalmıyorsa, sıfırdan başlamayı deneyin. Metal bir fermuarınız varsa, üst stoplar olarak da bilinen fermuar rayının üst kısmındaki küçük metal parçalarını çıkarın ve fermuar sürgüsünü sonuna kadar kaydırın (ancak bu yöntem plastik fermuar stopları için işe yaramaz). Metal tıpaların açıklıklarını hafifçe germek için pense kullanın ve serbest bırakın. Kaydırıcıyı çıkardıktan sonra, fermuarın dişlerini birbirine sıkıca bastırın ve rayı eşit şekilde yeniden hizalayın. Dişleri yeniden hizaladığınızda, sürgüyü teker teker açarak raya geri koyun. Kaydırıcı tekrar normal şekilde hareket ettiğinde, üst durdurucuları yavaşça yerlerine geri koyun.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN