Kaşık ve çatallarınızı elmas gibi parlatacak yöntem! Hepsi yeni alınmış gibi olacak...

Kaşık ve çatallarınızı elmas gibi parlatacak yöntem! Hepsi yeni alınmış gibi olacak...

Paslanmaz çelik çatal bıçak takımı, adından da anlaşılacağı gibi, kolayca kırılmayan, paslanmayan veya lekelenmeyen özel bir metal türüdür. Bununla birlikte, kullanımla veya zamanla paslanmaz çelik mutfak eşyalarınız muhtemelen kirlenecek ve kararacak, parlaklıklarını ve temiz görünümlerini kaybedecektir.

Çatal bıçak takımınızı temizlemek için bulaşık makinenizi kullanabilir veya inatçı lekeleri ve birikintileri gidermek için manuel yöntemler kullanmanız gerekebilir. Bundan sonra, biraz ekstra çaba ile mutfak eşyalarınızda yeni gibi bir parlaklık ortaya çıkarabilirsiniz.

kasik.jpg

KENDİ TEMİZLEME MACUNUNU KENDİNİZ HAZIRLAYIN

Küçük bir tabakta, tabakta, kasede veya kapta kabartma tozu ve sıvı bulaşık sabununu ikisi bir macun oluşturana kadar karıştırın. Bu kombinasyon zorlu kirleri ve zor lekeleri kırmak için mükemmeldir.
Birazcık uzun bir yol kat eder ve her zaman daha fazlasını karıştırabilirsiniz, bu nedenle herhangi bir israfı önlemek için önce küçük bir miktar hazırlamak isteyebilirsiniz.

Kabartma tozu ve sabunu macun boyunca tutarlı olana kadar iyice karıştırmak için parmağınızı veya kaşık gibi bir karıştırma aletini kullanın.

kasiki.jpg

TEMİZLEME MACUNUNU ÇATAL BIÇAKLARA UYGULAYIN

Temizleme macununu çatal bıçak takımınıza uygulayın. Hiçbir şeyin atlanmadığından emin olmak için çatal bıçak takımınızı tek tek temizlemek isteyebilir veya zaman kazanmak için hepsini bir kerede yapmak isteyebilirsiniz. Yapışkanlığı ve kiri parçalamak için macununuzu naylon bir ovucu veya yumuşak kıllı bir fırça ile kirli alanlara nazikçe ovalayın.

Çatal bıçak takımınızı büyük bir partide temizleyerek zamandan tasarruf etmeye çalışıyorsanız, çatal bıçak takımlarını tutmak ve temizleme macununu tutmak için bir küvet veya kova kullanmak isteyebilirsiniz.

Bu özel temizleme macununu kullanmak, çatal bıçak takımınızdaki yanık izlerini ve koyu lekeleri gidermek için özellikle yararlıdır. Ancak, işaretin kaldırılması biraz zaman ve çaba gerektirebilir.

kasik-001.jpg

KALAN LEKELERİ TEMİZLEYİN

abartma tozu/bulaşık sabunu macunu ile iyice temizledikten sonra bile çatal bıçak takımınızda bazı lekeler kalabilir. Bu sizin için geçerliyse, bunları seyreltilmemiş beyaz sirke ile ovalamak için temiz bir naylon ovucu veya yumuşak kıllı bir fırça kullanın.
Paslanmaz çelik mutfak eşyalarınızın yüzeyi, aşındırıcı temizleme araçlarıyla zamanla çizilebilir ve bulanıklaşabilir. Naylon bir ovucu veya yumuşak kıllı bir fırça kullanırken bile kirli alanları nazikçe temizleyin.

TEMİZLENMİŞ ÇATAL BIÇAKLARI DURULAYIN VE KURULAYIN

Temizlenmiş çatal bıçaklarınızı durulayın ve kurulayın. Kalan tüm yiyecekler, lekeler ve diğer kirler temizlendikten sonra neredeyse işiniz bitti. Çatal bıçak takımınızı su altında durulayın ve ardından fazla nemi silmek için yumuşak, kuru bir bulaşık bezi kullanın, çünkü elde kurutmak leke oluşumunu önlemeye yardımcı olacaktır.
Kurutma sırasında havlunuz özellikle ıslanırsa, bunu temiz ve kuru bir yenisiyle değiştirin.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN