Bu 24 ilde yaşayanlar yandı! Hem sağanak hem fırtına vuracak: Meteoroloji saat verdi

Bu 24 ilde yaşayanlar yandı! Hem sağanak hem fırtına vuracak: Meteoroloji saat verdi

Ülke genelinde Mayıs ayı sağanak yağış ve soğuk havaların etkisiyle geçmişti. Haziran'da da güneş yüzünü göstermiyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden 24 il için sağanak yağış ve kuvvetli rüzgar uyarısı yapıldı.

METEOROLOJİ SAĞANAK UYARISI VERDİ!

Mayıs ayı bol yağışlı ve gök gürültülü geçmişti. Kış bir türlü bitmek bilmezken yaz da gelmemekte kararlı gibi. Haziran ayı da yine yağışlarla ve rüzgarlarla geçeceğe benziyor. Meteoroloji sık sık hava tahminlerini güncelliyor. Son yapılan açıklamada yine sarı kod uyarısı verildi.

hava durumu

Güneş bir türlü yüzünü göstermiyor. Hava sıcaklıkları ise aynı gün içerisinde bile çok değişkenlik gösteriyor. Son olarak da Meteoroloji 24 il için önemli uyarılarda bulundu.

ülke genelinde bu hafta parçalı ve çok bulutlu olarak geçerlken ülkemizde 24 il için uyarı paylaşıldı.

İşte hava durumu tahminleri:

hava durumu

EGE VE KIYI KESİMLERDE YAĞIŞ

İç Ege, İç Anadolu’nun kuzeyi, Orta Karadeniz’in iç kesimleri ve Bolu çevreleri ile Konya'nın kuzeyinde kuvvetli yağış beklentisi hakim. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada sel ve su baskını ani taşkın dolu yağışı ve kuvvetli yağışlara karşın vatandaşların tedbirli olmasını istedi.

24 İL İÇİN SARI KODLU UYARI

Sağanak yağış uyarısı yapılan illerden Afyonkarahisar, Amasya, Ankara, Aydın, Bolu, Çankırı, Çorum, Denizli, Eskişehir, İzmir, Kayseri, Kırıkkale, Kırşehir, Konya, Kütahya, Manisa, Muğla, Nevşehir, Ordu, Samsun, Sivas, Tokat, Uşak ve Yozgat için meteoroloji yetkilileri dikkatli olunması gerektiğini belirtti.

YER YER YAĞIŞLAR OLACAK

Marmara Bölgesi parçalı ve çok bulutlu olarak hava tahmini edilsede marmaranın doğu kesimlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı olması bekleniyor.

Ege Bölgesinde ise hava durumu parçalı ve çok bulutlu olacak. iç kesimlerde ise bugün (Cuma) öğle saatlerinde kuvvetli yağışların hakim olması bekleniyor.

Akdeniz Bölgesi’nde ise hava durumu yine yağışların hakim olacağa benziyor. Parçalı ve çok bulutlu bir hava hakim olurken, iç kesimlerinde sağanak yağış ve gök gürültülü sağanak yağış olması öngörülüyor.

İç Anadolu bölgesinde ise yine yağışların ve şiddetli gök gürültüsünün olması bekleniyor.

Ankara için Cuma günü için gök gürültülü sağanak yağış uyarısında bulunuldu. Öğleden sonra başlayacak ve şiddetini arttıracak hada durumu nedeniyle vatandaşların da ani sel ve su taşkınlarına karşı hazırlıklı olması istendi.

Ülkenin Kuzeyindeki hava da parçalı bulutlu ve özellikle sağanak ve gök gürültüsünün hakim olması muhtemel. Yağışların bolu çevresinde yoğunlukta olması beklenirken öğle saatlerine dikkat çekildi.

Doğu da ise hava durumları yine yağışlı ve gök gürültülü olarak devam edecek. Hatta Güney doğu bölgesi de yağışlara teslim olacak. Sağanak ve gök gürültüsünün hakim olacağı bölgede yine uyarılar yapıldı.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN