Bu basit yöntemi kimse bilmiyor! Soğanla temizleyebileceğiniz 5 şeyi öğrenince küçük dilinizi yutacaksınız

Bu basit yöntemi kimse bilmiyor! Soğanla temizleyebileceğiniz 5 şeyi öğrenince küçük dilinizi yutacaksınız

Evinizi soğanla temizleyebileceğinizi biliyor muydunuz? Aslında soğan, mutfağın çok ötesinde birçok popüler kullanıma sahiptir. Bu haberimizde onlar hakkında her şeyi öğrenin!

Temizleme özellikleriyle ünlü yiyecekler ve yemek pişirme malzemeleri vardır. Limon, tuz ve zeytinyağı gibi gıdaların yanı sıra kabartma tozu gibi maddeleri de düşünün. Ancak evinizi soğanla temizleyebileceğinizi biliyor muydunuz? Muhtemelen bu yiyeceği evinizde bulundurursunuz ve muhtemelen birçok yemeğe eklersiniz. Ancak, muhtemelen temizlik için kullanmayı düşünmediniz. Bugün, evinizi soğanla temizlemenin 4 yolunu sunmak istiyoruz.

EVİNİZİ SOĞANLA TEMİZLEMENİN 4 YOLU

Soğanı doğradığımızda bizi ağlattığından şikayet etmek yaygın olsa da, bu çok değerli bir sebze çünkü faydası mutfağın çok ötesine geçiyor. Her şeyden önce soğan, birçok tarifte temel bir malzemedir. Ayrıca tıbbi özelliklere sahip bir gıda olduğu kanıtlanmıştır, bu nedenle soğan çeşitli ev ilaçlarına dahil edilebilir. Bu nedenle, dengeli ve sağlıklı beslenme bağlamında soğan tüketiminin bazı ilginç sağlık yararları sağladığına inananlar var. Ancak bu yiyeceğin az bilinen kullanımlarından biri de soğanın temizlik ve diğer ev işlerinde kullanılabilmesidir.

73301.jpg

1. TAVALARI, TENCERELERİ VE IZGARALARI SOĞANLA TEMİZLEYİN

Anlatmak istediğimiz soğanla temizlemenin ilk yolu, tencere ve tavalardaki kiri temizlemektir. Peki, bunu nasıl yapabilirsiniz?

Bu kolay:

  • İlk olarak, üzerinde yemek artıkları veya kir bulaşmış tencere veya tavayı yarım soğanla silin.
  • Ardından ılık su ekleyin ve soğanın hareket etmesi için birkaç dakika bekletin.
  • Ardından, her zamanki gibi yıkamanız gerekecek ve birkaç dakika içinde parlak bir tencere veya tavaya sahip olacaksınız!

Aynı prensip ızgaralara da uygulanabilir. Mangal yaptıysanız ve tekrar kullanmaya gittiğinizde ızgarada et kalıntıları görürseniz, soğanı aynı şekilde kullanarak sorunsuz bir şekilde çıkarabilirsiniz. Peki neden bazı insanlar soğanların yağları gidermek için iyi olduğuna inanıyor? Pek çok geleneksel ilaç gibi, bu inancın kaynağı çok net değil, ancak bu ampulün antimikrobiyal özellikleriyle bağlantılı olabilir. Bu nedenle, bu özellik tava, tencere ve ızgaralarda bulunan bakterileri ortadan kaldırarak bunların temizlenmesine yardımcı olabilir.

2. BÖCEKLERİ SOĞANLA KOVUN

Bu gerçekten bir temizleme yöntemi olmasa da, soğanın mutfak dışındaki en popüler kullanımlarından biridir. Popüler inanışa göre, soğanın keskin kokusu sivrisinekleri, karıncaları ve diğer böcekleri uzak tutmak için faydalıdır. Aslında, bazı çalışmaların gösterdiği gibi, bazı bileşenleri bazı böcek kovucuların bile bir parçasıdır. Soğanı böcek kovucu olarak kullanmak için iki seçeneğiniz vardır:

  • Öncelikle onu doğrayıp korkutmak istediğiniz böceklerin kullandığı yola doğrudan yerleştirebilirsiniz.
  • İkinci olarak bir soğanı rendeleyip sıcak suda bekletebilirsiniz . Ertesi gün, sıvıyı saklayın ve böceklerden korunmanız gereken yerlere uygulamak için bir püskürtücüye koyun.

basliksiz-2.jpg

3. EVİNİZİ SOĞANLA TEMİZLEYİN: GİYSİLERDEKİ LEKELERİ ÇIKARIN

Birçok kişi giysilerden ter lekesinin nasıl çıkarılacağını merak eder. Bazılarına göre soğan bu soruna yardımcı olabilir. Hidrojen peroksit gibi, soğanların da giysi kumaşlarını etkilemeden kumaşlara nüfuz edebildiğine inanılıyor. Bu, antimikrobiyal özelliklerinden dolayı olabilir.

İşte nasıl:

  • Sadece bir parça soğanı rendeleyin ve doğrudan lekeye uygulayın.
  • Ardından, yaklaşık 10 dakika etki etmesini bekledikten sonra, normalde yaptığınız gibi makinede yıkamaya geçin . Soğan kokusunu gidermek için bu adım çok önemlidir.

4. PASLANMAYI ORTADAN KALDIRIN

Paslı aletleriniz, makaslarınız, sandalyeleriniz, mücevherleriniz veya bıçaklarınız varsa, evinizi soğanla temizlemek için bu ipucu çok yardımcı olacaktır. Bu yiyeceğin, bu elementlerin yüzeyindeki pas parçacıklarını ortadan kaldırmanıza yardımcı olabileceğine inanıldığını biliyor muydunuz?

  • Sadece bir soğanı ikiye bölüp eski haline getirmek istediğiniz öğenin üzerinden geçirmeniz yeterli.
  • Ardından, biraz gres sürün ve son adım olarak öğeyi tamamen temizlemek için bir bezle ovun.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN