Bu görüntüde kaç tane üçgen var? IQ seviyenizi test edecek zeka bulmacası! 20 saniyede bulanlar rekor kırıyor

Bu görüntüde kaç tane üçgen var? IQ seviyenizi test edecek zeka bulmacası! 20 saniyede bulanlar rekor kırıyor

Bu görüntüdeki üçgenlerin toplam sayısını bulabilir misiniz? 9 çizgiden oluşan bu görüntü insanların içerisinde kaç tane üçgen olduğunu bulmaya zorluyor. Yalnızca gerçek zekiler belirlenen süre içinde doğru cevabı bulabiliyor. Yapabilir misin?

Mantıksal akıl yürütme, zihnin ne kadar akıllı olduğunu anlamak için test edildiği bir uzmanlık alanıdır. Bu tür yapbozlar çözüldüğünde IQ seviyesi ortaya çıkıyor. Bu testler, zihnin sözel olmayan yeteneklerini ölçer ve çoğunlukla hesaplama zorluklarıyla birlikte görsel hünerle ilgilidir. 9 çizgi ve üç paralel çizgiden oluşan bu görüntüde üçgenlerin sayısını saymanın bu tür bir zorluğu internette dolaşıyor.

Resimde, 8 tanesi birbiriyle kesişen iki çizgiye sahip olan ve beş tanesi kesişen üç çizgiye sahip olmak üzere toplam 13 noktada kesişen üç paralel çizgiden oluşan üç takım çizgi gösterilmektedir. İzleyiciler için zorluk, görüntüdeki üçgenlerin sayısını bulmaktır. 20 saniyede bulabilir misin?

kapak.jpg

RESİMDE KAÇ TANE ÜÇGEN OLDUĞUNU BULABİLİR MİSİN?

Resimde 10-12 tane küçük üçgen açıkça görülse de, toplam üçgen sayısı görselin ilk bakışta göründüğünden çok daha fazladır. Hepsini saymak için oturduğunda, düzenli bir şekilde saymazlarsa 16'ya kadar bulabilirler.

Bir grup küçük üçgenin daha büyük bir üçgen oluşturabileceğini ve bu, bir izleyicinin toplam üçgen sayısını bulurken gözden kaçırabileceği bir şey olduğunu akılda tutmak gerekir. Ayrıca izleyicinin bir üçgeni saydıktan sonra da akılda tutması gerekir, yoksa görüntünün simetrisi kafalarını karıştırabilir ve sonunda aynı üçgeni birden fazla sayarak tekrarlara yol açabilir. Resimde kaç tane üçgen olduğunu bulabilir misin?

RESİMDEKİ ÜÇGEN SAYISINI BULDUN MU?

Bu görseldeki toplam üçgen sayısı gördüğünüzden daha fazla. Nasıl oluyor diye merak edilebilir ama toplam kesişme sayısı anlaşılmasını kolaylaştırıyor.

Düzenli olarak bir beyin jimnastiği yaparsanız, öğrenme yeteneğinizi, problem çözme becerilerinizi ve hafızanızı geliştirmeye yardımcı olmak için bilişsel becerilerinizi kullanacaksınız. Bu zeka bulmacası resminde kaç tane üçgen olduğunu buldun mu?

ZEKA BULMACASI CEVABI

Görüntüdeki toplam üçgen sayısı nedir? Doğru cevap 22'dir. Kenarlarından hiçbiri başka bir üçgenin kenarlarıyla kesişmeyen 8 küçük üçgen vardır ve bunlardan 14 tanesi daha büyüktür. Üçgenler büyüdükçe, kesişen ve üst üste binen kenarların sayısı artar.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN