Bu ilde yaşayanlar her yere yürüyerek gidecek! Toplu ulaşıma yüzde 30 zam keyifleri kaçırdı: O tarihten itibaren geçerli olacak!

Bu ilde yaşayanlar her yere yürüyerek gidecek! Toplu ulaşıma yüzde 30 zam keyifleri kaçırdı: O tarihten itibaren geçerli olacak!

Kocaeli'de düzenlenen UKOME konferansında belediye otobüslerine yüzde 23 oranında bir zam yapıldı. Bilet fiyatı 8 liraya yükselirken tramvay ücretleri yüzde 30 arttı. 1 Mart'tan itibaren öğrenci, öğretmen ve 60 yaş üzerinde olan vatandaşların ulaşım maliyetlerini azaltmak için aylık abonelik kartları kullanılmaya başlanacak.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME), bir toplantı düzenledi. Genel Sekreter Balamir Gündoğdu'nun başkanlık ettiği toplantıda toplu taşıma ücretlerine yapılacak zam konuşuldu. UKOME toplantısı sonunda alınan kararda toplu taşıma ücretlerine yüzde 23 zam yapıldığı bildirildi.

Bu kapsamda; 6 lira 50 kuruş olan otobüs tam biniş ücreti gelen yeni zamla birlikte 8 lira oldu. Tramvay ücretleri de yüzde 30 artırılarak 5 liradan 6,5 liraya çıkarıldı. 3 liradan 80 kuruş olan indirimli olarak sunulan biniş ücretleri de yeni zamla beraber 4 lira 25 kuruşa yükselmiş oldu.

Deniz ulaşımı için yeni ücret tarifesi de belirlendi. Gelen zam sonrasında tam biniş bilet fiyatı 7 lira 75 kuruştan 9 lira 50 kuruşa çıkarılırken, 5 lira 75 kuruş olan indirimli biletin fiyatı 6 lira 25 kuruşa yükseldi.

Kocaeli UKOME toplantısı yüzde 23 zam

ABONELİK KARTLARI 1 MART'TAN İTİBAREN KULLANILACAK

UKOME toplantısında ayrıca bir abonelik kartı uygulamasının lansmanı da duyuruldu. 1 Mart'tan itibaren öğrenci, öğretmen ve 60 yaş üzerinde olan vatandaşların ulaşım maliyetlerini azaltmak için aylık abonelik kartlarını kullanmaya başlanacak. Abonelik kartları öğrenciler, öğretmenler ve 60 yaş üstü vatandaşlar için mevcuttur. TL Krediler herhangi bir indirim kartı gibi işletilebilir ve belediye otobüsleri, özel halk otobüsleri, tramvaylar ve deniz ulaşım araçlarında geçerlidir.

ÜCRETSİZ OLARAK DEĞİŞTİRİLECEK

 İzmit, Gebze ve Gölcük'te bulunan seyahat kartı ofisleri öğrencilere, öğretmenlere ve 65 yaş üzerindeki vatandaşlara abonelik kartlarını ücretsiz olarak değiştirebilmeleri için hizmet verecekler.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN