Bu illeri yoğun kar yağışı vuracak! Meteoroloji tek tek açıkladı: 5 derece birden düşecek, dereceler sadece eksiyi gösterecek

Bu illeri yoğun kar yağışı vuracak! Meteoroloji tek tek açıkladı: 5 derece birden düşecek, dereceler sadece eksiyi gösterecek

Yoğun kar yağışı ile ilgili son dakika açıklamaları yapıldı. Meteoroloji güncel tahminini açıkladı. Marmara başta olmak üzere birçok bölgede etkisini göstermektedir. Çarşamba günü İstanbul'a hafif yağmur yağacak. Bugün Ankara'da kar yağacak. MGM kartı gün be gün duyurdu. Yeni yılda havalar nasıl olacak? Yılbaşı gecesi kar olacak mı? İşte son dakika hava durumu tahminleri...

Meteoroloji'den geldi. Yeni yıl hava tahmini. Bölgeler tek tek açıklandı. Kar yağışı başta Ankara olmak üzere birçok ilde etkili. İşte yeni hava durumu raporu...

Ülkemizin hava durumu parçalı bulutlu, Marmara'nın doğusu, Orta Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz, Batı-Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu, Van, Hatay, Kahramanmaraş , Gümüşhane ve Bayburt çevreleri ile Adana'nın kuzey kesimlerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağış Marmara'nın doğusu, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ve Şanlıurfa çevresinde kıyı kesimlerde, yağışların yağdığı diğer yerlerde kar ve kar olarak oluşur; Güneydoğu Anadolu'nun batısı, Sinop ve Hatay civarı, Kastamonu kıyıları ve Malatya'nın güneyinde kuvvetli olduğu sanılıyor. Bazen sis ve çiseleme bekleniyor.

Güneydoğu Anadolu'da sıcaklık yaklaşık 2-4 derece düşecek, başka yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak. Rüzgarların genellikle zayıf, bazen orta kuvvette, Akdeniz'in iç kesimlerinde kuzey yönü kuvvetli ve fırtına şeklinde (40-80 km/sa) kuzey ve kuzeybatıdan esmesi bekleniyor.

Meteoroloji

YOĞUN YAĞIŞ UYARISI

Güneydoğu Anadolu'nun batısı, Sinop ve Hatay çevreleri, Kastamonu kıyıları ve Malatya'nın güneyi ile kuvvetli yağış beklendiği için parça, buz ve mektup taşımacılığı gibi olumsuzluklara dikkat edilmelidir.

KUVVETLİ RÜZGÂR UYARISI

Rüzgar Akdeniz'in iç kesimlerinde kuzeyden kuvvetli ve fırtına (40-80 km/sa) şeklinde estiğinden trafik aksaması gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunmalı ve dikkatli olunmalıdır.

BUGÜN VE YARIN İÇİN SARI-TURUNCU KODLU UYARI

Bugün için sarı kodlu uyarı yapılan iller: Adana, Adıyaman, Antalya, Bolu, Gaziantep, Hatay, Mersin, Kastamonu, Malatya, K.Maraş, Zonguldak, Karaman, Bartın, Karabük, Osmaniye, Düzce

Turuncu kodlu uyarı yapılan iller: Gaziantep, Şanlıurfa, Kilis

Yarın için sarı kodlu uyarı yapılan iller: Adana, Adıyaman, Antalya, Gaziantep, Mersin, Malatya, Kahramanmaraş, Karaman, Osmaniye

Turuncu kodlu uyarı yapılan iller: Şanlıurfa, Kilis, Gaziantep

BUGÜN HAVA NASIL? 

MARMARA

Hava tahminine göre parçalı bulutlu, doğuda Kocaeli, Bilecik ve Bursa'nın yaylalarında yağmur, kar ve kar yağışlı geçecek. Bölge genelinde yer yer sis ve pus bekleniyor.

EDİRNE °C, 11°CParçalı ve çok bulutlu

İSTANBUL °C, 12°CParçalı ve çok bulutlu

KIRKLARELİ °C, 10°CParçalı ve çok bulutlu

KOCAELİ °C, 12°CParçalı ve çok bulutlu, bu sabah saatlerinde yağmurlu, yüksek kesimleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı

meteoroloji

EGE

Parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde yer yer pus ve sis bekleniyor

A.KARAHİSAR °C, 4°CParçalı ve çok bulutlu

DENİZLİ °C, 11°CParçalı bulutlu

İZMİR °C, 15°CParçalı bulutlu

MUĞLA °C, 13°CParçalı bulutlu

AKDENİZ

Yer yer bulutlu yağmurlu. Hatay çevresinde şiddetli yağış bekleniyor. Rüzgarın kuzey yönlerden kuvvetli fırtına (40-80 km/sa) şeklinde esmesi tahmin ediliyor. Bölgenin iç kesimlerinde zaman zaman sis ve pus beklenebilir.

ADANA °C, 17°CYumuşak ve çok bulutlu, güneyi şiddetli yağışlı

ANTALYA °C, 19°CParçalı bulutlu

ISPARTA °C, 9°CParçalı bulutlu

MERSİN °C, 18°CParçalı ve çok bulutlu

İÇ ANADOLU

Parçalı bulutlu hava bekleniyor. Bölgenin her yerinde kar ve sulu kar var. Yer yer sis ve puslu yağmur bekleniyor.

ANKARA °C, 4°CParçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde karla karışık yağmur ve kar yağışlı

ESKİŞEHİR °C, 4°CParçalı ve çok bulutlu, bu sabah ve öğle saatlerinde karla karışık yağmur ve kar yağışlı

KAYSERİ °C, 3°CParçalı ve çok bulutlu, bu sabah ve öğle saatlerinde kar yağışlı

KONYA °C, 4°CParçalı ve çok bulutlu, güneyi ile zamanla il geneli karla karışık yağmur ve kar yağışlı

meteoroloji

BATI KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, tüm bölgede yağmur bekleniyor, alan sağanak yağışlı çalıştı. Kıyı kesimlerde yağmur, iç kesimlerde kar ve sulu kar bekleniyor. Sinop ve Kastamonu'nun kıyı kesimlerinde sağanak yağış bekleniyor. Yer yer sis bekleniyor.

BOLU °C, 5°C Parçalı ve çok bulutlu, bu sabah ve öğle saatlerinde karla karışık yağmur ve kar yağışlı

KASTAMONU °C, 2°C Parçalı ve çok bulutlu, kıyı kesimlerinin kuvvetli olmak üzere yağmurlu, iç kesimlerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

SİNOP °C, 12°C Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, öğle saatlerinde kuvvetli olması bekleniyor.

ZONGULDAK °C, 9°CParçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları ile Gümüşhane ve Bayburt çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kıyılarında yağmur, iç kesimlerinin yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Bölgenin iç kesimlerinde sis ve sisin yer alması muhtemel.

AMASYA °C, 7°C parçalı ve bulutlu, öğleden sonra ve akşam yağmur, yağmur ve kar yüksek Aralıklı ve çok bulutlu, bazen yağmur ve kar bekleniyor.

TRABZON °C, 12°C Parçalı bulutlu ve çok bulutlu, öğlen sonrası yağmur

meteoroloji

DOĞU ANADOLU

Van'ın batısı ve çevresinde parçalı ve çok bulutlu, çok bulutlu. sabah, kar ve sulu kar tahmini. Malatya'nın güneyinde yer yer yağmur bekleniyor. Bölge genelinde yer yer sis ve çiseleme tahmin ediliyor.

AĞRI °C, 4° parçalı ve bulutlu

ERZURUM °C, -1°C parçalı ve çok bulutlu

MALATYA °C, 3°C Parçalı ve çok bulutlu, bazen kar ve kar bekleniyor. Güneyde şiddetli yağmur bekleniyor.

VAN °C, 4°C çok bulutlu, bu sabah hafif kar

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, tüm bölge için yağmur bekleniyor. Şanlıurfa ve Mardin çevrelerinde yağmur, sulu kar ve karın batıda kuvvetli olması bekleniyor. Bölgenin kuzeydoğu kesiminde sis ve çisenti bekleniyor.

DİYARBAKIR °C, 6°Cmevcut ve çok bulutlu, yağmur ve kar

 GAZİANTEP °C, 4°C çok bulutlu, yer yer kar bekleniyor. Zaman zaman şiddetli yağmur bekleniyor.

MARDİN °C, 7°C Parçalı ve çok bulutlu, yağmurlu

ŞANLIURFA °C, 9°C Parçalı ve çok bulutlu, yağmur bekleniyor. Zaman zaman şiddetli yağmur bekleniyor.

meteoroloji

Prof. Dr. Orhan Şen, hava durumuyla ilgili şu ifadeleri kullandı: Bugün İç Anadolu, Doğu Anadolu'nun batısı, Düzce, Kastamonu, Gaziantep, Van, Gümüşhane KKY ve kar yağışlı. Karadeniz ve Güneydoğu Anadolu'da yağmur; Sinop, Hatay, Kastamonu'nun kıyı kesimlerinde kuvvetli yağmur. Yağışlar yarın kesiliyor. İç kesimler sisli olacak. Sıcaklık değişmiyor.

İstanbul bugün parçalı bulutlu 12 C. İstanbul'a yağmur hafif olarak çarşamba günü gelecek. Ankara bugün öğlen KKY ve kar yağışlı 4 derece. İzmir 15, Antalya 20 C. Akdeniz Bölgesi'nin iç kesimlerinde kuzey yönlerden fırtına olabilir.

YILBAŞI GÜNÜ İSTANBUL'A KAR YAĞACAK MI?

Geçen yıla göre İstanbul'da hava sıcaklıkları mevsimsel olarak normal ve daha yüksek. Bu hafta havalar önceki haftalara göre soğudu ve İstanbul'da kar nedeniyle önlemler alındı. Kışa hazırlık toplantısı İstanbul Valisi Ali Yerlikaya başkanlığında AFAD'da gerçekleştirildi.

Aynı zamanda meteoroloji uzmanı Abdullah Macit, "7 günlük bir tahmin yapabiliriz. Hava sıcaklığı mevsim normallerinin civarında bazen de üzerinde seyredecek. 12-13 derece civarında hava sıcaklığı bekliyoruz.

meteoroloji

Sabah saatlerinde sis ve pus olabilir ulaşımda aksamalara karşı dikkatli olmalı. 3 gün sonrasında yurdumuzun kuzey kesimlerinden başlayarak yeni bir yağışlı hava etkisine giriyoruz. Pazar günü İstanbul'da yağmur şeklinde bir yağış var. Pazartesi ve salı günü yine İstanbul'da yağış yok" dedi.

Meteoroloji Uzmanı Macit "En ileri tahmin olarak da çarşamba günü İstanbul'da yağmur bekliyoruz. Dolayısıyla önümüzdeki 7 günlük periyotta İstanbul'da pazar ve çarşamba yağmur var. Onun dışında yağış beklentimiz yok. Genel olarak ocak ayından itibaren kar yağışı başlıyor ama bu her yıl değişim gösteriyor.

Önlem alınmasında bir sıkıntı yok ama en azından kar yağışı beklentisinin en azından 1 hafta öncesinde önlemleri başlatmak daha mantıklı ama önlemi ne kadar erken alırsak da o kadar da hazırlıklı oluruz. İç bölgelerde kar yağması için -1 , -2 -3 derecelerde kar görebiliyoruz ama İstanbul için yüksek seviye -6 dereceleri bulması gerekiyor.

Önümüzdeki periyotta bu derece bir soğuma beklemiyoruz. İstanbul dahil kıyı kesimlerinde önemli bir kar yağışı beklemiyoruz. Şu anda İstanbul'da baraj doluluk oranları yüzde 34'lerde geçen seneye göre daha az. Bütün Türkiye için geçerli olan yağışın az olduğu bir periyotumuz var ama daha aralık ve ocak ayımız var. Beklemekte fayda var" diye konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN