Kar yağışı hayatı felç etti: 2 ilde bazı okullarda eğitime ara

Kar yağışı hayatı felç etti: 2 ilde bazı okullarda eğitime ara

Etkili olan kar yağışı nedeniyle bugün, Van'ın İpekyolu, Edremit ve Tuşba ilçelerinde taşımalı eğitim kapsamındaki okullarda ve Artvin'de Borçka ile Murgul ilçelerindeki bazı okullarda eğitime 1 gün ara verildi.

Van'da etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkilerken, İpekyolu, Edremit ve Tuşba ilçelerinde taşımalı eğitim gören okullarda kar yağışı nedeniyle eğitime pazartesi günü ara verildi. Kar kalınlığının kent merkezinde 10, yüksek kesimlerde ise 25 santimetreye ulaştığı kentte, Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı karla mücadele ekipleri, kardan kapanan 28 mahalle ve mezra yolunu yeniden ulaşıma açmak için çalışması başlattı.

1-005.jpg

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından Van Valiliği'nden yapılan açıklamada, "Van ili merkez 3 (İpekyolu-Edremit-Tuşba) ilçemizde yoğun kar yağışı nedeniyle İl Hıfzısıhha Kurul Kararı ile taşımalı kapsamındaki öğrencilere okullar pazartesi (09.01.2023) 1 gün tatil edilmiştir" denildi.

ARTVİN'DE İKİ OKULA KAR TATİLİ

Van'ın ardından bir ilden daha kar tatili haberi geldi. Artvin Milli Eğitim Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, kar yağışı nedeniyle Borçka ilçesindeki Camili Yatılı Bölge Okulu ile Murgul ilçesindeki Damar köyünde eğitime bugün ara verildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN