Bu işlerde çalışan kişiler 45 yaşında emekli olacak: Şartlar kaldırıldı!

Bu işlerde çalışan kişiler 45 yaşında emekli olacak: Şartlar kaldırıldı!

SGK tarafından belirlenen meslek kollarında çalışan kişiler, 46-50 yaş aralığında erken emekli olma hakkına sahiptir. Ağır işlerde çalışanlar her yıl için emekliliklerine 60 ile 90 gün arasında ekstra yıpranma hakkı alırken, bazı mesleklerde bu süre 180 güne kadar çıkabiliyor. Ancak erken emekli olma hakkı kazanmak için istenen prim gün sayısını doldurmak gerekiyor. Bu koşul gerçekleştirilmediği takdirde erken emekli olma hakkı kazanılamıyor.

SGK tarafınca belirlenen meslek kollarında çalışan kişiler, 46-50 yaş aralığında erken emekli olma hakkına sahiptir. Ağır işlerde çalışan meslekler her yıl için emekliliklerine 60 ile 90 gün arasında ekstra yıpranma hakkı alırken, bazı mesleklerde bu süre 180 güne kadar çıkabiliyor. Ancak erken emekli olma hakkı kazanmak için istenen gün sayısını doldurmak gerekiyor. Bu koşul gerçekleştirilmediği takdirde erken emekli olma hakkı kazanılamıyor.

BU MESLEKLERDE ÇALIŞIYORSANIZ 46 YAŞINDA EMEKLİ OLABİLİRSİNİZ! İŞTE ŞARTLARI...

SGK tarafından açıklanan meslekler arasında; madencilik ve yeraltı işlerinde 180 gün, cıva üretimi işlerinde 90 gün, sahil güvenlik komutanlığı, emniyet, polis ve MİT mensupları, TBMM yasama organı üyeleri, radyoaktif işlerde çalışanlar, Türk Silahlı Kuvvetleri, demir ve çelik fabrikalarında çalışanlar, ceza infaz kurumu personelleri, basın ve gazetecilik işlerinde görev yapanlar, TRT'de haber hizmetinde görevli olanlar ve Cumhurbaşkanlığı yardımcıları ve bakanlar 180 gün, kurşun ve arsenik işlerinde çalışanlar, su altında çalışmayı gerektiren işlerde görev yapanlar 90 gün, alüminyum, kok, döküm ve çimento fabrikaları işçileri, hemşireler, ebeler, cam fabrika ve atölyelerinde çalışanlar, termik santrallerde görev yapanlar, İtfaiye ve yangın söndürme işlerinde görevli olanlar, İhtiyat pilotları, diş doktoru, hasta bakıcı hemşireler, toplum sağlığı teknisyenleri, eczacılar ve doktorlar ise 60-90 gün faydalanabiliyor.

konut

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN