Bu kadim otu bilen doktor yüzü görmüyor! 500 yıllık otacıların ilacı... Her zerresi şifa dağıtıyor

Bu kadim otu bilen doktor yüzü görmüyor! 500 yıllık otacıların ilacı... Her zerresi şifa dağıtıyor

Bilinmeyen alternatif tıp kahramanı! Bu kadim otu bilen doktor yüzü görmüyor! Faydaları saymakla bitmiyor. 500 yıllık otacıların ilacı... Eski zamanların olmazsa olmazıymış, her tedavide kullanılan kadim ot. Her zerresi şifa dağıtıyor...

At kestanesi, bahar aylarında filizlenen ve birçok faydası olan bir bitkidir. Özellikle akciğerleri iyileştirme ve kemik ağrılarını hafifletme gibi bilindik etkileri vardır. Alternatif tıpta oldukça sık kullanılan at kestanesi yıllardır şifa kaynağı olarak bilinir. 1500’lü yıllarda keşfedilen at kestanesini bilenin yüzü doktor yüzü görmüyor. Nisan ve temmuz aylarında çiçeklenir.

AT KESTANESİ FAYDALARI

At Kestanesinin Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir? At Kestanesinin Az Bilinen Faydaları - Sağlık Haberleri

  • At kestanesi, dolaşım sistemi üzerinde olumlu etkilere sahiptir. Özellikle venöz yetmezlik gibi dolaşım sorunlarının tedavisinde kullanılır.
  • At kestanesi özü, varislerin görünümünü azaltmaya ve semptomları hafifletmeye yardımcı olur.
  • At kestanesi, anti-inflamatuar özelliklere sahiptir ve özellikle eklem ağrıları gibi iltihabi durumların tedavisinde destekleyici olarak kullanılır.
  • At kestanesi, antioksidan bileşenler içerir ve vücuttaki serbest radikallerle savaşarak hücresel hasarı azaltmaya yardımcı olur.
  • At kestanesi, vücuttaki sıvı birikimini azaltarak ödemlerin giderilmesine yardımcı olur.
  • Bazı cilt bakım ürünlerinde kullanılan at kestanesi özleri, cildin genel sağlığını desteklemeye yardımcı olur ve ciltteki iltihaplanmayı azaltır.
  • At kestanesinin venöz tonusu arttırıcı etkisi, hemoroid semptomlarının hafifletilmesine yardımcı olur.
  • At kestanesi özü, kan pıhtılaşmasını önlemeye yardımcı olur, bu da kan dolaşımının daha düzenli olmasına katkı sağlar.
  • Bazı araştırmalar, at kestanesinin kan şekerini dengeleme potansiyeline sahip olduğunu göstermektedir, bu da diyabet yönetimine yardımcı olur.

At kestanesi, genellikle krem veya yağ formunda kullanılır. Faydalarından en iyi şekilde yararlanmak için düzenli olarak kullanılabilir. Ancak, kullanmadan önce bir sağlık uzmanına danışmak önemlidir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN