Bu resimdeki hatayı anında bulanların IQ'su 120 çıkıyor! Kendini denemek isteyenler için en popüler zeka testi

Bu resimdeki hatayı anında bulanların IQ'su 120 çıkıyor!  Kendini denemek isteyenler için en popüler zeka testi

Uzmanlara göre zeka testleri kişinin beyin fonksiyonlarını geliştirmek için oldukça faydalı. Uzmanlar demans gibi hastalıklardan korunmak için beyni geliştirecek faaliyetlere örnek olarak zeka testlerini önermekte. Burada karşınıza çıkardığımız zeka testi ise bunun için biçilmiş kaftan. Uzmanlar bu resimdeki hatayı anında bulanların IQ seviyesinin üstün insan seviyesinde olduğunda hem fikir.

IQ testi için zeka: Bu eğlenceli testte, ailenin kış tatili resmindeki hatayı bulmaya çalışın. 11 saniye içinde hatayı tespit edebilirsen bir dahisin! Şimdi bu bulmaca ile zeka seviyeni test et.

Bu zeka bulmacası resminde, bir ailenin kar dağlarında kış tatili yaptığı resmin içine gizlenmiş olan hatayı tespit etmelisiniz. Resimde babanın köpekle oynadığını görebilirsiniz. Anne oğlunun kızaklarını itiyor ve kızı kardan adam yapıyor. Cevap oldukça basit ama zor olduğu için soruyu cevaplamadan önce resme dikkatlice bakmanız gerekiyor. Bir uyarı olarak, bu zeka oyununun cevapları sorunun hemen altında verilmiştir, bu yüzden çok fazla kaydırıp hile yapmadığınızdan emin olun!

1-002.jpg

AİLENİN KIŞ TATİLİ RESMİNDE BULUNAN HATAYI 11 SANİYEDE TESPİT EDEBİLİR MİSİN?

Eğlenceli oyunlar ve bulmacalar çözmekten hoşlanıyorsanız, bu zeka oyunu sizin için geliyor. Zeka oyunları, zihninizin yaratıcı yanını kullanmanıza ve beyninizin farklı bir şekilde çalışmasını sağlar. Bu tür beyin bulmacaları, basit bir bilmeceye eğlenceli bir unsur ekleyerek daha ilginç hale getirir. Cevaba ulaşmak için alışılmışın dışında düşünmeniz ve bulmacayı biraz farklı bir şekilde analiz etmeniz gerekir. Bu yüzden, Ailenin Kış Tatili Resminde gizlenen hatayı tespit etmeniz gereken ilginç bir zeka oyunu hazırladık.

İpucu: Hata, resmin arka planında bir yerde gizlidir.

ZEKA OYUNU CEVABINI AŞAĞIDA ARAYIN

Bu beyin bulmacasında, Ailenin Kış Tatili Resmindeki hatayı belirlemeniz gerekiyor. Şimdi yakından bakın ve size yanlış gelen bir şey olup olmadığını belirlemeye çalışın. Yanlış bir şey fark ettin mi? İlk başta, resimdeki her şeyin doğru olduğunu düşünebilirsiniz. Ancak birkaç dakika sonra resimdeki asıl hatayı tespit edebilecek misiniz? Resimdeki kelebeğin varlığı hatadır. Normalde kış aylarında etrafta hiç kelebek uçmaz.

KELEBEKLER HAKKINDA

Kelebeklerin korunması'na göre, memeliler ve kuşlardan farklı olarak, kelebekler ve güveler, aktif olabilmeleri için vücutlarını ısıtmak için esas olarak dış ısı kaynaklarına güvenirler. Birçoğu, güneşlenerek veya titreyerek (uçuş kaslarını titreterek) vücut ısısını ortam hava sıcaklığının çok üstüne çıkarmakta usta olsa da, çevreleri gerçekten soğuk olduğunda, çoğu kelebek ve güve hareketsiz kalmaya zorlanır.

2-003.jpg

Bu bilmece biraz zordu ama çözülmesi daha az zamana ihtiyaç duyduğu için basitti. Bu tür zeka oyunları matematik becerileri gerektirmez, ancak basit bir bilgi ve yanal düşünme testidir. Ancak, birkaç dakika içinde cevabı bulduğunuzda kesinlikle harika hissettiriyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (10)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
10 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN