Bu şekilde uyuyorsanız dikkat! Cildi buruş buruş kağıt gibi yapıyor: Bebek gibi cildin sırrı uyuma şeklinde çıktı

Bu şekilde uyuyorsanız dikkat! Cildi buruş buruş kağıt gibi yapıyor: Bebek gibi cildin sırrı uyuma şeklinde çıktı

Uyku pozisyonunuza hiç dikkat ettiniz mi? Bu şekilde uyuyorsanız dikkat! Cilt kırışıklığının uykuyla ilgili olduğunu hiç düşündünüz mü? Cildi buruş buruş kağıt gibi yapıyor. Yüz kırışmaması için yatış şekli nasıl olması lazım? Bebek gibi cildin sırrı uyuma şeklinde çıktı...

Sağlıklı bir gece uykusu, genel zihin ve vücut sağlığına pek çok fayda sağlamanın yanı sıra bağışıklık sistemini güçlendirmek, konsantrasyonu artırmak ve stresi azaltmak gibi önemli etkileriyle bilinir. Ancak, uyku pozisyonlarının cilt sağlığı üzerinde de etkileri olduğunu biliyor muydunuz?

GÜZELLİK UYKUSU

Bilinen "güzellik uykusu" kavramı, cildin yeni kolajen üretmesine yardımcı olması ve yeterli uykunun dehidrasyona neden olmamasıyla ilgili olarak ortaya çıkmıştır. Ancak, dikkatsizce seçilen uyku pozisyonları ince çizgilere ve kırışıklıklara neden olabilir.

UYKU POZİSYONU KIRIŞIKLIKLARA NEDEN OLABİLİR

Which Sleep Position is the Best Sleep Position? – REM-Fit

Uyku uzmanı Rebecca Swain, özellikle yan yatma pozisyonu, yüzde kalıcı ince çizgilere yol açabileceğini söyleyerek "Ne yazık ki, ağır bir gece uykusunun ardından yastık yüzüyle temas edenler kırışıklıklara eğilimlidir. Cilt, gece boyunca yastıklar veya çarşaflarla sürtündüğünde, özellikle gözlerimiz ve ağzımız çevresinde erken kırışıklıkların ve çizgilerin gelişmesine neden olabilir." ifadelerini kullandı.

Yüzüstü yatmak ise daha da zararlı olabilir, çünkü yüzün tamamı yastık yüzeyine maruz kalır ve bu durum ciltte kronik değişikliklere sebep olabilir.

YÜZ KIRIŞMAMASI İÇİN YATIŞ ŞEKLİ NASIL OLMASI LAZIM?

How Different Sleeping Positions Can Affect Your Back - Sleepyhead

Ancak endişelenmeyin, Swain basit gece değişikliklerinin, özellikle sırtüstü yatma alışkanlığının erken yaşlanmayı önleyebileceğini belirtti. Ayrıca, pamuklu yastık kılıflarını ipek olanlarla değiştirmek, yatarken başı 20 ila 30 derece arasında kaldırmak gibi küçük alışkanlıkların cilt sağlığını olumlu yönde etkileyebileceğini ekledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN