5 Yöntemle Türkan Şoray Asaleti Kazanın! İşte Bilmediğiniz 5 Görgü Kuralı

5 Yöntemle Türkan Şoray Asaleti Kazanın! İşte Bilmediğiniz 5 Görgü Kuralı

Resmi olmayan yazılı kurallar arasında yer alan görgü kurallarının çoğundan haberimiz yok. Sosyal hayatta nezaket belirtileri arasında yer alan görgü kuralları bizi insan olabilmenin en önemli unsurları arasında sokmaktadır. Yemek yerken ağız şapırdatmak, çatal bıçak kaşık kullanımı, oturma adabı gibi çok sayıda yazılı olmayan kurallar mevcut. İşte kurallar.

Bazı inceliklerin birçoğunu bilmemize rağmen hayatımıza adapte etmesini ve alışkanlık haline getirmesini bilmiyoruz. Biz bunlara görgü kuralı diyoruz. Yazılı olmasa da yapılmaması gerekn bazı incelikler var. Şimdi sizin hiç duymadığınız 5 görgü kuralını sizler için derledik. Bu görgü kurallarını hayatınızda eylemselliğe döktüğünüzde ortamların en elit insanı konumuna geleceksiniz. İşte sizi var edecek ve hayat kalitenizi yükseltecek o 5 görgü kuralı.

gorgu5.jpg

TEK BİR İNCE HAREKETLE DÜNYA 1 DAKİKALIĞINA GÜZELLEŞİR

İnsan olmanın farkına varmak için hayatın bize sunduğu bazı incelikler var. Bunlar arasında ilk sırada görgü kuralları bulunmakta. Bu kurallar hem kendinize hem toplum nezdinde saygı ve sevgi kazanmanıza de neden olmaktadır. Hangi bir söz vardır ya; "Kıyafetinle karşılanır, karakterinle uğurlanırsın". İşte bu söz tam bizi biz eden kalıplardan biri. Saygın ve parmakla gösterilen bir kişilik haline gelmek istiyorsanız önce kendinizden başlamalısınız. Böylelikle hem kendi dünyanız hem dış dünyanız güzelleşecektir. Peki görgü kuralları nedir? Bir insan saygı kazanmak için nasıl davranmalıdır? İşte merak ettiğiniz tüm tüyolar.

BİLMEDİĞİMİZ 5 GÖRGÜ KURALI

Çoğumuz için önemsiz olasada aslında hayat felsefemizi ve dünyaya bakış açımızı değiştirecek minik incelikleri hayatımıza entegre ettiğimiz anda etkisini gösterecektir. İşte o incelikler.

ISRARCI OLMAK SAYGINLIĞINIZI AZALTIR

Kimse kendisine çok ısrar eden birinden hoşlanmaz. Bu özellikte ki insanlar genelde çok itici görünmektedir. Eğer böyle bir alışkanlığınız varsa hemen terk edin. Bu arkadaşta olabilir sevgili de olabilir. Kimse kendisine ısrar eden birini ciddiye almaz. Bu huyunuz toplumdaki saygınızı da zedeler. İki kereden fazla bir şey için ısrar etmeyin. Yani kısaca teklif var ısrar yok moduna geçmelisiniz. Yalvarırcasına ısrarlarında geri dönüşü genelde olumsuz olur.

BİRİ İLE KONUŞURKEN GÖZ TEMASINDA BULUNUN

Biriyle konuşurken muhakkak göz teması içerisinde olun. Bu karşınızdakini dinlemek ve saygı duymak anlamına gelir. Özellikle yolda karşılaştığınız biri ile bile iki kelam laf edeceksiniz gözünüzde güneş gözlüğü bile varsa çıkarın. Bu bilinmeyen görgü kurallarının başında gelir. İletişim sağlamak ve samimiyet ortamı yaratmak için bunları denemelisiniz.

BAŞKALARININ HAKKINI GASP ETMEYİN

Eğer arkadaşlarınız ile sokakta bir yürüyüşe çıkıyorsanız asla 2 kişiden fazla yan yana yürümeyin. Bu hiç hoş bir görüntü yaratmayacağı gibi insanları da mağdur eder. Mümkün oldukça ikişerli olarak yürümeyi deneyin. Ve asla yolun ortasında yürümeyin. Engelliler için belirlenen sarı çizgilerde yürümeyin. Çünkü bazı şeyler sadece sizin için değil. Bu başkalarının hakkını ihlal de etmek anlamına gelir.

KİMSE SİZİN GÜN İÇİNDEKİ YAŞANTINIZI DİNLEMEK ZORUNDA DEĞİL

Toplu taşıma araçlarında yüksek sesle telefonla konuşmayın. Bu çevrenizdekileri ciddi anlamda rahatsız eder. Kimse sizin gün içinde yaşadıklarınızı dinlemek zorunda değil. Ve bunun yanı sıra toplu taşıma beklerken, lütfen yolun ortasına kadar çıkmayın. Ve sıra yoksa bile siz o usul ile toplu taşıma araçlarına binin. Maalesef bu görüntülere büyük şehirlerde sıkça rastlıyoruz.

TENCERE VE BUZDOLABI KAPAKLARINI AÇMAKTAN VAZGEÇİN

Birine misafirliğe gittiğinizde ev sahibinin eşyaları karıştırılmaz. Ocakta yemek varsa tencerenin kapağı açılmaz. Buzdolabının kapağı merakla açılıp bakılmaz. Bu hem ev sahibine saygısızlık hem de sizin değerinizi düşürür.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN