Bu tarihten sonra emekli olana 1300 TL ek maaş zammı! Böyle zam görülmedi: Kritik tarih zammı getirdi!

Bu tarihten sonra emekli olana 1300 TL ek maaş zammı! Böyle zam görülmedi: Kritik tarih zammı getirdi!

2000 yılı sonrası emekli olan SSK ve Bağ Kur emeklilerine 1.300 TL tazminat ödenmesi talebi devam ediyor. 2000 yılından sonra emekli olanlar da emekli maaşlarına yüzde 30 zam yapıldıktan sonra yeni ek zam bekliyor. Düzeltme yapılırsa, emekli maaşları ayarlanacak ve 2000 yılından sonra emekli olanların maaşları artırılacak.

Aynı zamanda emekli olan ancak farklı ücret alan kişilerin hayal kırıklıklarını gidermek için bir uyum planı hazırlandı. İntibak yasası adı verilen düzenlemede prim eşitleme getirilecek ve 2000'den sonra emekli olanların maaşlarını 1.300 lira daha yükseltecek. SGK sistemindeki farklılıklar nedeniyle, 2000 yılından önce prim ödeyip 2000 yılından sonra emekli olanlar, daha önce emekli olanlardan farklı maaş alacak.

"YENİ TAZMİNAT DÜZENLEMESİ ŞART"

2008'den sonra emekli olanlar da 2000'den sonra emekli olanlarla karşılaştırıldığında bir maaş farkı var. Bu eşitsizliklerin kapatılması ve maaşların ayarlanması için intibak talepleri gündemde. EYT yönetmeliği ve sözleşmeli çalışanların getirilmesi, düzenleme beklentilerini artırdı. Türkiye Emekliler Deneği'nin başkanı Kazım Ergün, emekliler için yeni tazminat düzenlemesi çağrısında bulundu.

Bu tarihten sonra emekli olana 1300 TL ek maaş zammı

Ergün, "EYT'yi yüzde 30 emekli maaşı zammı, asgari emekli maaşını 5 bin 500 liraya yükseltecek tedbirler, intibak düzenlemesi ile birlikte bayram ikramiyesi artışı ile taçlandırmalı. Milyonlarca emekli merakla bekliyor. İntibak düzenlemesinin TBMM'ye sunulması gerekiyor. Bu adım atıldıktan sonra 2000 yılı sonrası emekli olanların rahat bir nefes almasına yardımcı olunacaktır" diye konuştu.

"UYUM PROGRAMLARI YAŞ FARKINI KAPATACAK"

Sosyal güvenlik uzmanlarına göre, primleri eşitlemek ve emekliler arasındaki farkı kapatmak için çaba sarf edildiğinden, uyum programı maaş farkını kapatacak. Düzenleme hayata geçirilirse 2000 yılından sonra emekli olanların aylıkları tek kalemde 1.300 liraya varan farklılık gösterecek. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı da tüm bu farklılıkları kapatmak için çalışıyor.

Çalışma emeklilerin maaşlarını düzenleyecek ve SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı arasındaki kurumsal farklılıkları ortadan kaldıracaktır. Ayrıca aylık olarak da kontrol edilecek.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN