Bu Tuhaf Güzellik Trendleri Eskiden Çok Modaydı! Bunları Öğrendikten Sonra Zamanın Geçmesine Memnun Olacaksınız

Bu Tuhaf Güzellik Trendleri Eskiden Çok Modaydı! Bunları Öğrendikten Sonra Zamanın Geçmesine Memnun Olacaksınız

Her geçen sene değişen modayla birlikte güzellik trendleri de değişmekte. En basiti günümüzdeki güzellik anlayışının, modanın, makyajın çok değil bir 10 sene öncekiyle çok farklı olmasını söyleyebiliriz. Haberimizde geçmiş tarihteki güzellik trendlerine yer verdik. Bunları Öğrendikten Sonra Zamanın Geçmesine Memnun Olacaksınız

Güzellik trendlerinin yıllar içinde değiştiğini hepimiz biliyoruz. Otuz yıl önce şimdiki halinize baktığınızı hayal edebiliyor musunuz? Tamamen yoldan çıkacak ve etrafınızdaki herkes tarafından aşağı yukarı aranacaksınız. 90'ların trendleri, evrende tamamen farklı bir zamandan geliyor gibi görünüyor, ancak daha da geriye bakarsanız daha da tuhaf güzellik standartlarıyla karşılaşırsınız.

beauty2.jpg

YUNANLILAR VE KAŞLARI

Antik Yunanistan, Batı kültürünün doğum yeri olarak bilinir. Bu efsanevi kültürü düşündüğünüzde muhtemelen Platon, Aristoteles ve Sokrates gibi filozofları düşünürsünüz. Ya da antik Yunanlıların Zeus, Minerva ya da Athena gibi tanrıları için inşa ettikleri güzel tapınakları düşünebilirsin. Eski Yunan kültürünün daha az bilinen bir parçası, sakalları hakkındaki tuhaf görüşleriydi. Yunanistan'da kadınların bakışı gür bir kaştı. Tek kaş ile kutsanmamış kadınlar genellikle bunu kendilerine çizerdi. Bu fiziksel özellik, tanrıça Minerva için çok değerli olan zeka ve saflığın bir simgesiydi. Bu tanrıça genellikle bir baykuşla tasvir edilirken, tek kaş bir çift kanatlı bir şeye biraz benziyor.

4.jpg

SİYAH DİŞLE GÜLÜMSEME

Japon kültürü, renklerin sembolizmine kadar Batı kültüründen tamamen farklıdır. Batı kültüründe beyaz genellikle saflığın ve temizliğin sembolü olarak görülürken, Japonya'da ölümü temsil eder. Siyahın Japonya'da da farklı çağrışımları var, bir sonraki tuhaf güzellik trendiyle ne demek istediğimizi anlayacaksınız. Binlerce yıldır siyah dişlere sahip olmak Japonya'daki kadınlar için ideal bir güzellik standardıydı. Kadınlar evlendikten sonra dişlerini kalıcı olarak siyaha boyarlardı. Bu uygulama 20. yüzyıla kadar devam etti . Siyah dişlere sahip olmak, güzellik ve sadakat anlamına geliyordu.

5.jpg

KÜÇÜK DİŞLER

​​Orta Çağ'dan sonra Avrupa yeni bir kültür ve güzellik dalgasına girdi. Rönesans sırasında, yeni sanat gelenekleri çiçek açmaya başladı ve Rembrandt van Reign ve Leonardo da Vinci gibi ressamları dünyaca ünlü yaptı. Zenginlik artıyordu ve daha fazla lüks ve güzellik için yer açıldı. Başlangıcı Rönesans bölgesinde başlayan çeşitli güzellik standartları bugün Avrupa'da hala popüler: uzun bacaklar, geniş kalçalar ve düz bir karın. Ancak o zamanki trendlerin bir kısmı bunu başaramadı. Tıpkı şu güzellik ideali gibi: küçük dişlere sahip olmak. Gülümseme ne kadar yapışkansa o kadar iyi olduğunu düşünüyorlardı.

6.jpg

ÇİZİMLER

18. yüzyılda olduğu gibi bugün de moda olan bir trend, yanaklarınızda çizimlerin olması. 18. yüzyılda kadınlar abartılı peruklarının altına yoğun makyaj yapmaya başladılar. Bu dönemde kadınların yanaklarında genellikle küçük çizimler vardı. Bunların birkaç anlamı olabilir ağzınızın yanındaki yıldız, daire veya kare flört olarak görülürken sağ yanaktaki bir çizim kadının evli olduğu anlamına geliyordu.

7.jpg

KÜÇÜK AYAKLAR

Uzun zaman öncesinin en çılgın güzellik trendlerinden biri Çin'den gelen bu trenddi. Antik Çin kültürünün küçük parçaları bugün hala dünyanın her yerinde bulunabilir. Ancak antik Çin kültürünün bu özel parçasını görme şansı yok denecek kadar azdır. Çin'de, 13. yüzyılda, çok küçük ayaklara sahip olmak modaydı. Zengin ailelerin eşlerini ve kızlarını mini ayaklı görmek alışılmadık bir şey değildi. Kızlar beş ile yedi yaşları arasındayken ayak bağlama süreci başlar. Ayaklar büyümeye çalışırken sıkı bir şekilde uygulanan bandajlarla geride tutuldu. Ayaklardaki kemikler kırılıp, taban parmaklara doğru bükülürdü ve ayak parmakları ayakların altından zorlanırdı. Bu, ayaklarını mümkün olduğunca küçük ve kompakt tuttu. Bu, antik Çin'de son derece çekiciydi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN