Bu yardımı kaçıran pişman olacak: Ayda 5.160 TL maaş bağlanacak! Başvurular açıldı, tek şartla verilecek

Bu yardımı kaçıran pişman olacak: Ayda 5.160 TL maaş bağlanacak! Başvurular açıldı, tek şartla verilecek

Milyonlarca vatandaş devlet tarafından verilen 5.160 TL yardımın detaylarını araştırıyor. Yaşlı yakınına bakmakla yükümlü olanlar için ödemeler 15 Ocak'ta başlatıldı. 5.160 TL tutarında yardımlar hak sahiplerinin hesaplarına havale edilmiştir. En yakın ATM'den destek parasını çekebilirsiniz. Detaylar haberimizde..

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın başlattığı destek ödemeleri programında ihtiyaç sahipleri için verilen yaşlılık aylıklarının miktarları artırıldı. Bakan Derya Yanık, Ocak ayı zam düzenlemesi sonrasında engelli aylıklarının da artacağını söylemişti.

Bu bağlamda yüzde 40 ile yüzde 69 arasında engeli olan vatandaşlarla birlikte yüzde 70 engeli olan vatandaşların da aylıklarına zam geldiği duyuruldu. Ödemenin 3 bin 336 TL'den 4 bin 336 TL'ye çıkarıldığı açıklandı.

Ayda 5.160 TL maaş bağlanacak

ENGELLİ AYLIĞI BAŞVURU ŞARTLARI

Engelli Sağlık Kurulu raporunda "ağır özürlü" olduğunu belgeleyen kişiler engelli aylığı almaya hak kazanırlar. Başkalarının yardımı ve bakımı olmadan devam edemeyen tüm engelli vatandaşlar belgeleriyle müracaat etmeleri halinde belirlenen miktar kadar her düzenli olarak maaşlarını alırlar.

Her türlü aile geliri toplamının hanede yaşayan kişi sayısına bölünerek ortaya çıkarılan engelli aylığının hesaplanmasında net asgari ücretin 2/3'ünden daha az bedeli baz alınır.

EVDE BAKIM HİZMETİNDEN KİMLER FAYDALANIR?

Üvey çocuklar da dahil edilmek üzere bakıma muhtaç olan engelli kişiler için evde bakım hizmeti sunulmaktadır. Eş, çocuklar ve eşleri, ebeveynler ve onların ebeveynleri, torun ve torunların eşleri, kardeşlerin eşleri, kardeşlerin çocukları ve kardeşlerin eşleri, eşin ebeveynleri, eşin erkek ve kız kardeşleri, eşlerin erkek ve kız kardeşlerinin eşleri ve çocukları, amcalar ve amcaların eşleri, teyzeler ve teyzelerin eşleri, dayılar ve dayıların eşleri, halalar ve halaların eşleri ve bu bireylerin hepsinin çocuklarının engelli bakımı sağlaması halinde kendilerine evde bakım maaşı verilir.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN