Bu yaş aralığında okula giden çocuğu olanlar! 7500 TL yardım başvuruları başladı

Bu yaş aralığında okula giden çocuğu olanlar! 7500 TL yardım başvuruları başladı

Devlet tarafından ihtiyacı olan vatandaşlar için verilen sosyal destekler devam ediyor. Peki hangi yaş aralığı gençlere nakit ödemesi yapılacak? Tüm detaylar haberimizde.

Vatandaşlar internet üzerinden devlet tarafından sağlanan hangi sosyal destekten faydalanabileceklerini araştırıyor. Peki hangi gençlere nakit yardımı yapıyor? Şartları nedir? Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

DEVLETTEN GENÇLER İÇİN NAKİT YARDIMI

Devlet 18 ve 26 yaş arasında olan ve işi olmayan gençlere 1.250 TL destek verileceğini açıkladı. Ödemeler PTT aracılığıyla gençlerin hesaplarına yapılacak. E-Devlet sistemi üzerinden kimlik numarası ve şifresi ile giriş yaparak bahsi geçen sosyal desteğe başvuru yapılabilecek ve toplamda 7 bin 500 TL destek verilecek. 18-26 yaş aralığında olan ve iş bulamayan öğrenciler için aylık olarak 1.250 TL yardım yapılacak. Bu destek sadece bir kere alınacak. Başvurularınızı yapar ve onay alırsanız 6 ay yani Temmuz ayına kadar aylık düzenli olarak 1.250 TL ödeme alabilirsiniz. Ödemeler hane içindeki gelirlere göre değişiyor. Eğer hane içinde kişi başına düşen gelir 450 TL ve altındaysa 1.250 TL; 450 TL ve üstündeyse 1.100 TL; kişi başı gelir 1.372.30 TL ise 950 TL; 1.372.30 TL'den daha fazlaysa 850 TL ödeme yapılıyor.

Gençlere Nakit Desteği

BAŞVURU ŞARTLARI

Bu nakit desteğine başvuru yapmak isteyen vatandaşlar e-Devlet sistemi üzerinden başvurularını yapabilecekleri gibi PTT şubelerinden de başvurularını yapabilecekler. Başvuru yapmak için belirlenen şartların en başında 18-26 yaş aralığında olmak gerekiyor. Aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak ve sigorta olmaması gerekiyor. Verilecek nakit yardımı geri ödemesiz olarak verilecek. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve PTT işbirliği ile ortaya çıkan bu destek için şartlar şu şekilde;

-Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

-Türkiye sınırları içinde ikamet etmek,

-18-26 yaş aralığında olmak,

-Kamu ve özel vakıf çalışanı olmamak,

-Devlet yurtlarında, yetimhanelerde ve askerlik yapan vatandaşlar bu ödemeden faydalanabilecek.

-Aynı zamanda hane içindeki gelirin kişi başına düşen gelirin üçte birinden az olması gerekiyor. Teşvik Yardımı olarak düzenlenen bu yardım Temmuz ayında sona eriyor. Yani geç kalmadan başvuru yapan vatandaşların hak kazanmaları durumunda 6 ay süreyle ödeme alabilecekler. Bu ödemeler 2022 senesinin Haziran ayında başladı ve kişiye 1 sene boyunca aylık düzenli olarak yapılmasına karar verildi. 

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN