Bu yöntemle çaydanlığınız elmas gibi parlayacak! İşte çaydanlığınızı dakikalar içinde elmas gibi parlatacak o yöntem

Bu yöntemle çaydanlığınız elmas gibi parlayacak! İşte çaydanlığınızı dakikalar içinde elmas gibi parlatacak o yöntem

Mutfağımızda sık sık kullandığımız eşyalardan biri olan çaydanlık temizliği birçok kişiye zor gibi görünebilir. Haberimizde paylaştığımız bu yöntemler sayesinde hem kimyasallara para dökmeyip onlara maruz kalmayacaksınız hem de doğallığın tadına varacaksınız...

Birçok insan her gün çay tüketmeyi sever. Çok tükettiğimiz çayı demlemek için kullandığımız çaydanlıklar, çoğu mutfak eşyasına göre daha çabuk eskir. Bazen ocakta unutursanız, o zaman çaydanlığınız kararabilir ve kullanılamaz hale gelebilir. Yanan ve kararan çaydanlığı nasıl temizleyeceğinizi merak ettiğinizde ve arama yaptığınızda birçok hileye ulaşabilirsiniz. Ancak bu ipuçlarını uygulamadan önce dikkat etmeniz gereken en önemli şey demliğinizin yapıldığı malzemeye uygun olmasıdır. Geçmişte çaydanlıkların çoğu alüminyum gibi kolay aşınabilen malzemelerden yapılırken günümüzde çelik ve emaye kaplamalar devreye girmiştir. Bu nedenle kimyasal reaksiyonlara çok açıktır ve bu maddelerle her şeyle temas etmemek gerekir. Kararmış metal çaydanlıklar nasıl temizlenir diye soruyorsanız işte %100 doğal çaydanlık temizleme yöntemleri.

maxresdefault.jpg

ÇAYDANLIĞIN KABARTMA TOZU İLE TEMİZLENMESİ

Yanan demliğinize yarım litre su doldurun. Suya 1 tatlı kaşığı karbonat, 1 yemek kaşığı tuz ve yarım bardak sirkeyi ekleyip kaynatın. Çaydanlıklarınız pırıl pırıl olacak.
Bu işlemi uygulamadan önce veya uyguladıktan sonra daha etkili bir sonuç elde etmek için size bir püf noktası daha verelim: Yanmış demliğinizin içine patates kabuklarını koyduğunuz tuzlu su veya su karışımını dökün, bir gece bekletin ve yukarıdaki işlemi uygulayın. Alacağınız sonuç çok daha etkili olacaktır. Bol su ile durulamayı unutmayınız. Üstelik bu yöntemi tüm metal tencere ve tavalarınıza uygulayabilirsiniz.

xkt6k-1597147949-059.webp

SİRKE İLE ÇAYDANLIK TEMİZLEME

Sirke ile çaydanlık temizliği, çaydanlıkta çıkmayan kalıcı lekeler için oldukça etkili bir yöntemdir. Yarım çay bardağı sirke ve 1 bardak suyu demliğe aktarın. Çaydanlığı ocağa koyun ve karışımı kaynatın. Kaynayan karışım demlikteki kirecin çoğunu çözecek, geri kalanı yumuşadıkça çok daha kolay çıkacaktır. Kaynayan bu karışımı içine dökün. Ardından kalan kireçli alanları temizleme fırçası veya bulaşık süngeri ile ovalayarak temizleyin.

ÇAYDANLIK NASIL PARLATILIR?

Bir kaseye sirke ve kabartma tozu ekleyin. Macun kıvamındaki karışımı bir sünger veya bez yardımıyla demliğin dış yüzeyine sürün. Çaydanlığınızın rengi çok soluksa veya çok lekeliyse bu karışımı bir süre çaydanlığın üzerinde bırakın. Çaydanlığınızı duruladıktan sonra çok özlediğiniz o parlak ve estetik görünüme kavuşacaksınız.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN