Bu Yöntemler Uyku Sorunu Tarihe Gömer! Top Patlasa Uyanamayacaksınız

Bu Yöntemler Uyku Sorunu Tarihe Gömer! Top Patlasa Uyanamayacaksınız

Günümüzde uyku problemi nedeniyle doğal yöntemler kullanarak uykusuzluk sorununu çözmenin yollarını arayan kişi sayısı oldukça fazla. Bu durumdan şikayetçi olarak geceleri bir sağa, bir sola dönmekten bir türlü uykusu gelmeyenler için doğal yöntemler eşliğinde bu sorunu ortadan kaldırabilirsiniz.

Uyku saatleriniz dışında çok fazla uykunuz geliyor, uyku saatleriniz de bir türlü uykuya dalmakta güçlük çekiyor veya uyku sırasında sürekli olarak uykunuzdan uyanıyorsanız bu sorunu doğal yöntemlerle çözmek mümkün.

Sizde vücudunuzun uykuya ihtiyaç duyduğu saatlerde güzel bir uyku çekemiyor, ihtiyacınız olan uykudan istediğiniz verimi alamıyorsanız bu durum gün içerisinde sizin oldukça enerjinizi düşürecek ve iş performasınızı azaltacaktır. Fakat bu sorunu ortadan kaldırmanın doğal olarak yolları bulunuyor. Peki doğal yöntemlerle uyku sorununu nasıl çözeriz? Uyku probleminde nasıl kurtuluruz? Gibi sorularınızı haberimizde cevaplıyoruz.

DÜZENLİ BESLENME

Uyku sorunu yaşayan kişilerin asıl nedenlerinden birisi düzensiz beslenmedir. Uyku saatiniz gelmeden 4 saat önce yemek tüketimi olmamalıdır. Gün içerisinde her daim bol bol su su tüketerek hafif olacak şekilde bir akşam yemeği yerseniz uykuya dalmak sizin için çok daha kolay olacaktır. Yemekten sonra uykunuzun gelmesine sebep olacak karbonhidratlı gıdalar tükettikten sonra uykunuzun gelmesine yol açar ve gece uyku saatinizde uyumakta fazlasıyla zorluk çekebilirsiniz. Buna bağlı akşam yemeklerinde daha az karbonhidratlı yemekler tüketirseniz uykunuzu getiren ağırlık çökmelerinden kurtulabilirsiniz.

Yemekten sonra çay ve kahveyi çok içiyorsanız bu duruma son vermelisiniz. Kafein tüketimini azaltırsanız daha güzel ve kaliteli bir uyku çekmeniz çok daha mümkün olacaktır. Bu önerilerin yanı sıra sıcak bir duşta size iyi gelecektir. Duş almanın rahatlatıcı bir yanı olduğunu hepimiz biliyoruz. Size rahatlık sağlayacak Duş ve masaj uygulamaları sonrasında kaslarınız oldukça rahatlayacak ve kolayca uykuya dalabileceksiniz.

uyku-problemi-kapak.jpeg

BİTKİ ÇAYLARI TÜKETİN

Uykusuzluk sorununa iyi gelen doğal yöntemler olarak karşımıza çıkan bitki çayları ile beraber bu durumdan kurtulabilirsiniz. Uyku problemini çözen bitki çaylarını sıralamak gerekirse, Kediotu, Papatya, Ihlamur, Melisa, Lavanta, Rezene, Manolya kabuğu gibi uykusuzluk sorununu ortadan kaldıran ve en bilinen bitki çaylarıyla kolayca uykunuzu getirebilirsiniz.

RAHATLAMA EGZERSİZLERİ İYİ GELECEK

Uykusuzluk sorununu ortadan kaldırmak için tükettiğiniz bitki çaylarının ardından sizi rahatlatacak bir kaç egzersiz yapabilirsiniz. Ağır sporların yanı sıra sizi gevşetecek esneme hareketleri ile derin nefesler çekerek yaptığınız meditasyon uygulamaları da uykunuzu getirecektir. Spor öncesinde yapılan esneme ve ısınma hareketleri olan yavaş yapılan egzersizleri uyku saatiniz gelirken yatağa geçmeden önce uygularsanız, uykuya dalmak sizin için çok daha kolay olacaktır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN