Bu Yöntemleri Öğrenince Sivrisinek Isırıklarına Veda Edeceksiniz

Bu Yöntemleri Öğrenince Sivrisinek Isırıklarına Veda Edeceksiniz

Sıcak yaz akşamlarının korkulu rüyası elbette sivrisinekler. Isırdığı yerde kaşıntıya ve hatta şişliğe sebep olan sinek ısırıklarına iyi gelen ve evinizde bulunan bu ürünlerle yok edebileceğinizi biliyor muydunuz?

Sivrisinek ısırıkları, sıcak havaların ayırt edici özelliğidir. Isırıklar genellikle zararsız olsa da, bazıları komplikasyonlara neden olabilir. Sivrisinekler hastalık taşıyabilir, ancak bir sivrisinek tarafından enfekte olma olasılığı büyük ölçüde yaşadığınız yere bağlıdır. Bir sivrisinek ısırığının neden olduğu bir diğer nadir sorun, ısırığın kendisine ciddi bir tepki vermesidir.

Sivrisinek ısırığınız varsa ve kurdeşen, nefes almada zorluk veya boğazda şişme gibi alerjik reaksiyon belirtileri geliştirirseniz hemen bir doktora başvurun. Bir sivrisinek sizi ısırdığında hemen hissetmeyebilirsiniz. Ancak ısırığın ardında bıraktığı şişlik, günlerce sürebilen kalıcı bir kaşıntı ile birlikte gelir. Kremler ve merhemler yardımcı olabilir, ancak kaşıntıyı muhtemelen evinizde bulunan şeylerle de yenebilirsiniz.

yulafin-faydalari-nasil-tuketilir-2.webp

1. YULAF EZMESİ

Rahatsız edici bir sivrisinek ısırığı için bir çare de en sevdiğiniz kahvaltılardan biri olabilir. Yulaf ezmesi, özel bileşikler içerdiğinden kaşıntı ve şişliği giderebilir. Yulaf ezmesini eşit miktarda yulaf ezmesi ve suyu bir kapta pütürlü bir madde elde edene kadar karıştırarak yapın. Bir beze biraz macun dökün ve tahriş olmuş cilt üzerinde yaklaşık 10 dakika boyunca yapışkan tarafı aşağı bakacak şekilde tutun. Ardından alanı silerek temizleyin.

basliksiz-2.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN