Bulaşık makinesi iyi yıkamıyor diye sızlananlar dikkat! Bu yöntemi deneyenlerin tabağı bardağı pırıl pırıl çıkıyor!

Bulaşık makinesi iyi yıkamıyor diye sızlananlar dikkat! Bu yöntemi deneyenlerin tabağı bardağı pırıl pırıl çıkıyor!

Bulaşık makinesiyle başı dertte olanların imdadına yetişildi. Tüm kiri tabanlar ve filtreler biriktirir ve bu kireci ikinci plana atar. Bulaşık makinesinin temizliğine dair püf noktalar haberimizde.

Bulaşık makineleri evin olmazsa olmazı haline gelirken uzun zaman sonra makinelerin sulardan dolayı kireç bağlayarak yıkama özelliğini yitirdiği görüldü. Şehir sularında bulunana yüksek kireç oranı olduğundan çabuk kireçlenmeler yaşanıyor. Bulaşık makinelerin temiz yıkamasına engel hale gelmesi üzerine kireçten koruyacak olan yöntemler araştırılmaya başlandı.

BULAŞIK MAKİNESİNDE KİRECİ YOK EDEN YÖNTEM

Bulaşık makinesinin duvarlarında, borularında ve raflarında yer alan kireçler için farklı yöntemler tercih edilir. Kireçlerden tamamen kurtulmak için rafların temizliğine dikkat edilmesi gerekir.

RAFLAR İÇİN TEMİZLİK

Bulaşık makinenizin içerisinde bulunana ve bulaşıkların yerleştirildiği rafların temiz olması için 1-2 çay bardağı kadar toz karbonat içerisine su eklenerek macun kıvamına getirilir. Sünger yardımıyla karşım makinenin raflarına sürülerek kalın tabaka oluşturmadan silinir. 15-20 dakika bekletildikten sonra su yardımıyla macunu temizleyebilirsiniz.

Bulaşık makine temizliği

PERVANE İÇİN TEMİZLİK

En çok kireç tutan kısım pervaneler olurken suyun çıkış noktasında ki kireçlerin bulaşıkların yıkanmasına engel olduğu görüldü. 1 su bardağı su ve 1 su bardağı sirkeyi karıştırarak iğne yardımıyla pervaneye zarar vermeden delikleri çizmeden kireçten kurtulması sağlanır. Karışıma süngeri batırarak bu sünger yardımıyla pervane kısımları silinir.

ULAŞILMAYAN ALANLARIN TEMİZLİĞİ

Bulaşık makinelerinin ulaşılamadığı yerlerin temizliği önemi fazlasıyla büyüktür. El yordamı ile temizlenemeyeceğinden bir su bardağı beyaz sirkeyi dik şekilde makinenin rafına koyularak boş şekilde uzun programda sirke dolu bardakla çalıştırılması tavsiye ediliyor. 

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN