Bulaşıklarınız kirli mi çıkıyor? Çözümü çok basit: Bu karışımı dök sadece bir kez çalıştır

Bulaşıklarınız kirli mi çıkıyor? Çözümü çok basit: Bu karışımı dök sadece bir kez çalıştır

Bulaşık makinesine koyduğunuz bulaşıklar kirli mi çıkıyor? Ufak birkaç püf nokta ile bütün bulaşıklarınızı tertemiz yapabilirsiniz. İşte temiz bulaşıkların sırrı…

Mekanik bir sistem olan bulaşık makinesi zaman zaman tam randımanda çalışmayı biliyor. Temizleme kapasitesinde yaşanan düşüşlerde bulaşık makinesinde kirli bulaşık çıkmasına neden olmaktadır. Eğer bulaşık makinesi yeterli seviyede yıkamıyorsa mutlaka bu yöntemi deneyin. İşte temiz bulaşıkların sırrı…


BULAŞIK MAKİNESİ NASIL DAHA TEMİZ YIKAR?

Bulaşık makinesinin iç sisteminde oluşan tıkanmalar ve yağlanma bulaşık makinesinin yeterli seviyede bulaşıkları yıkamamasına neden oluyor. Bu nedenle bulaşıklar istenildiği gibi yıkanmazken bulaşık makinesi de tam kapasitede çalışamaz. Eğer bulaşıklarınız kirli çıkıyorsa ve bulaşık makinesinden verim alamıyorsanız mutlaka bu yöntemi denemeniz gerekiyor.

bulasik-makinesi.jpg
Bulaşık makinesinin tabanına bolca karbonat dökünüz. Daha sonra üzerine bir miktar beyaz sirke ilave ederek bulaşık makinesini yüksek sıcaklıkta ve uzun programda çalıştırınız. Bu işlemi yaparken bulaşık makinesinin de boş olması gerekmektedir. Bulaşık makinesi bir kez yıkadıktan sonra tekrardan boş bir şekilde makineyi çalıştırınız.

bulasik-makinesi-karbonat.jpg


Yıkadığınız 2 bulaşıklarda karbonat kalıntısı da ortadan kalkmış olacak. Bu yöntem ile bulaşık makineleri daha yüksek performansta çalışmaktadır. Bulaşıkların yıkanmadığında ya da performansın düşük olduğunu gördüğünüzde ara ara bu yöntemi deneyerek bulaşık makinesinden daha yüksek verim alabilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN